Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άλκης Καμπανός δίκη: «Εγώ είμαι αυτός που τον μαχαίρωσα στο πόδι»
ΕΛΛΑΔΑ

Άλκης Καμπανός δίκη: «Εγώ είμαι αυτός που τον μαχαίρωσα στο πόδι»

Άλκης Καμπανός δίκη: Ομολόγησε ο δεύτερος κατηγορούμενος τη δολοφονία Καμπανού

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι, αυτό ήταν μια φευγαλέα σκιά που ακόμη δεν το θυμάμαι καλά», είπε ο δεύτερος κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. «Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη, ζήτω συγγνώμη από τους γονείς του», είπε κατά την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το thestival.

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι. Δε το θυμάμαι τόσο καλά, απλώς παρακολουθώντας όλο αυτό το δικαστήριο, τις τελευταίες δύο – τρεις εβδομάδες το συνειδητοποίησα ακούγοντας όλους τους ιατροδικαστές και όλη τη διαδικασία του δικαστηρίου. Είναι πολύ δύσκολο να θυμηθώ όλο αυτό το συμβαν. Έμαθα την επόμενη ημέρα μετά από αυτό ότι είχε φύγει ένα παιδί και σοκαρίστηκα. Πρέπει και θέλω να γνωρίζουν οι γονείς αυτοί την αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή ήμουν ειλικρινής, απλά δεν το θυμόμουν, δεν το είχα τόσο καθαρά στο μυαλό μου. Έχω τις αμφιβολίες μου ακόμα αν το έκανα, αλλά σε συζήτηση με τους δικηγόρους και τους ιατροδικαστες μου εξήγησαν τις δικές τους εκδοχές. Είμαι σίγουρος και πεπεισμένος όμως ότι έγινε από εμένα. Το κατάλαβα από τη φωτογραφία, από το πώς ήταν το τραύμα. Είμαι σίγουρος».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο πρώτος από τους κατηγορούμενους, που οδηγούσε το πρώτο όχημα που έφτασε στο σημείο της επίθεσης, υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στο φονικό επεισόδιο. Όπως ισχυρίστηκε, αρχικά κατέβηκε από το όχημα, ωστόσο, κατάλαβε ότι είχε ξεχάσει να τραβήξει χειρόφρενο και γύρισε πίσω. Είπε, δε, ότι πήγαν να κυνηγήσουν οπαδούς του Άρη και όχι να σκοτώσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις