Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιχείρησε να πέσει με όχημα πάνω σε αστυνομικό
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρησε να πέσει με όχημα πάνω σε αστυνομικό

Με πυροβολισμούς στον αέρα, στα ελαστικά και πάνω στο αυτοκίνητο γλίτωσε ο αστυνομικός την ζωή του.

Με πυροβολισμούς, πρώτα με κατεύθυνση ένα αγρόκτημα και εν συνεχεία στα ελαστικά και σε ασφαλή σημεία της λαμαρίνας του οχήματος σκληρής συμμορίας διακινητών παράτυπων μεταναστών, έσωσε τη ζωή του αστυνομικός στην περιοχή των Ιωαννίνων, όταν προσπάθησε μαζί με συναδέλφους του να ελέγξουν τους επιβαίνοντες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, 39χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος διέφυγε μέσα από τους πυροβολισμούς, εγκατέλειψε το όχημά του και καταζητείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού, επιχείρησε δύο φορές(!) να πέσει πάνω στον αστυνομικό, χωρίς τελικά να το καταφέρει.

Λίγα λεπτά μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του συναδέλφους τους στο σημείο του σοβαρού συμβάντος κατέφθασαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και προχώρησαν στη σύλληψη τριών Αλβανών συνεργών του διακινητή-δράστη και τεσσάρων παράτυπων μεταναστών επίσης από την Αλβανία. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, όλα συνέβησαν στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την ελληνοαλβανική μεθόριο.

Οι δύο γυναίκες

Για τους συλληφθέντες αναφέρεται ότι πρόκειται για 49χρονο, 35χρονη και 34χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και -κατά περίπτωση- για κατοχή ναρκωτικών, καθώς και 4 παράτυπους μετανάστες, που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ακόμη, προστίθεται, για την ίδια υπόθεση «ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 39χρονου αλλοδαπού (σ.σ. του Αλβανού διακινητή) , ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών».

Στη συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ, παραθέτει τα γεγονότα, έτσι όπως προέκυψαν από την έρευνα-προανάκριση:

«Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο οχήματα και αφού ακινητοποίησαν το πρώτο, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν ο 49χρονος, ως οδηγός και η 34χρονη, ως συνοδηγός, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί του δεύτερου οχήματος. Ο 39χρονος, οδηγός του δεύτερου οχήματος, αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, αποβίβασε από το αυτοκίνητο την 35χρονη συνεργό του καθώς και τους 4 παράτυπους μετανάστες, επιχειρώντας να διαφύγει. Κατά την προσπάθειά του, κινήθηκε με το αυτοκίνητο εναντίον αστυνομικού, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του, ο οποίος για το λόγο αυτό πραγματοποίησε εκφοβιστικούς πυροβολισμούς και πυροβολισμούς κατά του αυτοκινήτου, στο οποίο προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Ο 39χρονος τελικά, αναπτύσσοντας ταχύτητα, τράπηκε σε φυγή, ενώ το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην ευρύτερη περιοχή». Στο πλαίσιο, λοιπόν, των ερευνών, που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τα δύο οχήματα, που χρησιμοποίησαν οι δράστες, χρηματικό ποσό 3.470 ευρώ, χρηματικό ποσό 21.100 λεκ Αλβανίας, 12 κινητά τηλέφωνα , μικροποσότητα κοκαΐνης, στην κατοχή του 49χρονου και 7 ναρκωτικά χάπια, στην κατοχή της 35χρονης. Ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 39χρονου Αλβανού διακινητή, που χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνος κακοποιός συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις