Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 18χρονος Ακρόπολη – μαχαίρωμα: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 17χρονο
ΕΛΛΑΔΑ

18χρονος Ακρόπολη – μαχαίρωμα: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 17χρονο

18χρονος Ακρόπολη - μαχαίρωμα: «Τον μαχαίρωσα πάνω στην πίεση»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε στην Ακρόπολη, όπου δύο 17χρονοι έστησαν ενέδρα σε μια παρέα πέντε ατόμων το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, με έναν από τους δράστες να μαχαιρώνει σε λαιμό και κοιλιά έναν 18χρονο για να του αποσπάσει το τσαντάκι. Όπως προκύπτει από καλά ενημερωμένες πηγές που ασχολούνται με την αιματηρή ληστεία που σόκαρε το πανελλήνιο, αφού σημειώθηκε σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας, το άτομο που μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη είναι ο 17χρονος αλβανικής καταγωγής Αρμπέρ Μ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την πράξη του τράπηκε και εκείνος σε φυγή, σε αντίθετη κατεύθυνση από τον συνεργό του. Κατά τη διαφυγή του πέταξε το τσαντάκι του θύματος, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο φαίνεται να έχει πετάξει και το μαχαίρι, όπως είπε, χωρίς προς το παρόν να προσδιορίζει τον τόπο απόρριψης.

Αρχικά επιχείρησε και εκείνος να αποδώσει το μαχαίρωμα στον συνεργό του, αλλά, όταν οι αστυνομικοί τού έδειξαν τη ματωμένη μπλούζα και τα παπούτσια που φορούσε, τα οποία είχαν περιγράψει τα θύματα, ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που έπληξε τον Δημήτρη. «Δεν το ήθελα. Πάνω στην πίεση το έκανα. Ήθελα να τον πιέσω για να πάρω το τσαντάκι και έγινε ό,τι έγινε», φέρεται να ήταν τα λόγια του στους αστυνομικούς.

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 17χρονο δράστη

Νωρίτερα, ενώπιον της εισαγγελέως Ανηλίκων οδηγήθηκαν οι δύο 17χρονοι που φέρονται ως οι δράστες της αιματηρής ληστείας. Εις βάρος του 17χρονου που φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι τραυμάτισε με μαχαίρι το θύμα απαγγέλθηκε η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Επιπλέον, και στους δύο ανηλίκους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροήν τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι δύο 17χρονοι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ανηλίκων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις