Γεωργούλης – καμπάνια κατά της βίας: Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργούλης – καμπάνια κατά της βίας: Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γεωργούλης - καμπάνια κατά της βίας: Σε 2-3 μήνες η απόφαση

18.04.2023 | 19:52

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Αλέξης Γεωργούλης μιλούσε στον Alpha Κύπρου για τις ενέργειες που γίνονται στην Ευρωβουλή κατά της κακοποίησης, κυρίως στο κομμάτι του πολιτισμού. Ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα (17/4) μιλούσε για την προσπάθεια που κάνει η Ευρώπη να συλλέξει στοιχεία μέσω των κακοποιητικών συμπεριφορών στον πολιτισμό, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αντιμετώπιση συνολικά αυτών των συμπεριφορών.

Γεωργούλης: Βλέπω θετικά μια δεύτερη θητεία

«Είχαμε βάλει στόχο να κάνουμε δουλειά όσον αφορά στην κακοποίηση, είτε πρόκειται για σεξουαλική είτε επαγγελματική. Μέσα στον επόμενο μήνα θα έρθουν ειδικοί, οι οποίοι θα μιλήσουν για το τι συμβαίνει στον πολιτισμό και στον δημιουργικό τομέα. Για πρώτη φορά θα καταγράψουμε τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, και αυτό θα είναι η αρχή για να αντιμετωπίσουμε συνολικά το θέμα, καθώς θα έχουμε για πρώτη φορά επίσημα στοιχεία.

Θεωρώ πως θα είναι η αρχή της λύσης ενός πολύ μεγάλου προβλήματος που αφορά όλους τους τομείς. Πιστεύω ότι, αν λύσουμε αυτό το πρόβλημα στον τομέα του πολιτισμού, τότε άπαντες θα πάρουν το παράδειγμα», είπε ο Αλέξης Γεωργούλης πριν «σκάσει» η είδηση της καταγγελίας, αναφέροντας μάλιστα πως θα έβλεπε θετικά άλλη μια θητεία στην Ευρωβουλή.

Σε 2-3 μήνες η απόφαση για Γεωργούλη

Το θέμα που προκλήθηκε με την καταγγελία κατά του Γεωργούλη βρίσκεται πλέον στα χέρια της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες Ειρήνη Ζαρκαδούλα, πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία, μέχρι να ληφθεί απόφαση, μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 3 μήνες.

Exit mobile version