Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακρόπολη μαχαίρωμα – 18χρονος: Εκτός ΜΕΘ ο νεαρός, τι λέει η μητέρα του
ΕΛΛΑΔΑ

Ακρόπολη μαχαίρωμα – 18χρονος: Εκτός ΜΕΘ ο νεαρός, τι λέει η μητέρα του

Ακρόπολη μαχαίρωμα - 18χρονος: Υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση

Εκτός ΜΕΘ, σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», νοσηλεύεται πλέον ο 18χρονος που έπεσε θύμα ληστρικής επίθεσης από συνομηλίκους του το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Ακρόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, ο 18χρονος υποβλήθηκε σε σοβαρή πολύωρη χειρουργική επέμβαση και πλέον βρίσκεται «αιμοδυναμικά σταθερός» και «υπό συνεχή παρακολούθηση» σε θάλαμο. Η κλινική του εικόνα ήταν βαριά κατά τη διακομιδή του στον «Ερυθρό Σταυρό» τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωσή του.

Ακολούθησε επέμβαση με τη συνεργασία αγγειοχειρουργών και χειρουργών για τον έλεγχο της αιμορραγίας και την αποκατάσταση των βλαβών σε στομάχι, περιτοναϊκή κοιλότητα και τραχηλική χώρα. Η σταθεροποίηση της κατάστασής του οδήγησε στην αποσωλήνωση ήδη με το πέρας της επέμβασης και της ολοκλήρωσης του ελέγχου για τυχόν άλλες βλάβες και τραύματα.

Τα πρώτα λόγια του 18χρονου

«Ο γιος μου πήγε να φύγει και τον τράβηξε από το τσαντάκι που φορούσε και τον μαχαίρωσε. Στην αρχή τον χτύπησε στο λαιμό. Μετά τον μαχαίρωσε στο στομάχι» είπε η μητέρα του 18χρονου στον Alpha.

«Όταν ξύπνησε και με είδε μου είπε: “μαμά συγγνώμη” Είναι πολύ καλό παιδί. Όλη μέρα σήμερα μου λέει “μαμά συγγνώμη”. Τι να κάνω; Να τον κλειδώσω να μην ξαναπάει βόλτα; Θα φοβόμαστε να αφήνουμε τα παιδιά μας;» πρόσθεσε συγκινημένη η μητέρα του νεαρού.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις της μητέρας του 18χρονου

Οι Αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις. Πρόκειται για Έλληνα 17 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και αυτός που μαχαίρωσε το νεαρό θύμα ενώ συνεργός του ήταν ένας επίσης 17χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά την αιματηρή επίθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις