Χούλιγκανς έκλεψαν μηχανή της ΕΛΑΣ – Βρέθηκε η μπαγκαζιέρα

ΕΛΛΑΔΑ

Χούλιγκανς έκλεψαν μηχανή της ΕΛΑΣ – Βρέθηκε η μπαγκαζιέρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Την υπόθεση του οπλοστασίου, έφεραν στο φως οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους

16.04.2023 | 11:17

Απίστευτο περιστατικό οπαδικής βίας, στη Θεσσαλονίκη. Χούλιγκανς, έκλεψαν προ ημερών μοτοσικλέτα της…Αστυνομίας, από Αστυνομικό Τμήμα της συμπρωτεύουσας, για να την χρησιμοποιήσουν, άγνωστο ακόμη πως, τόσο κατά «αντίπαλων» οπαδών όσο και κατά της ίδιας της Αστυνομίας!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η κλοπή αυτή αποκαλύφθηκε ως συμβάν, στο πλαίσιο της ανεύρεσης σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, ανατριχιαστικού οπλοστασίου από τσεκούρια, σπαθιά, μεταλλικές βέργες, δρεπάνι, μηχανισμό εκτόξευσης φωτοβολίδων και πολλά άλλα. Μέσα στο κτίριο βρέθηκαν από την Αστυνομία η «μπαγκαζιέρα υπηρεσιακής μοτοσικλέτας, που εκλάπη τις προηγούμενες ημέρες, περιέχουσα το υπηρεσιακό βιβλίο της μοτοσυκλέτας και την πινακίδα κυκλοφορίας», αναφέρει στην επίσημη ενημέρωσή της η ΕΛ.ΑΣ, αλλά όλα δείχνουν ότι η ίδια η μοτοσικλέτα για την οποία γίνονται έρευνες παντού, βρίσκεται σε άγνωστα, προς το παρόν, χέρια. Την υπόθεση του οπλοστασίου, έφεραν στο φως οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Όπως αναφέρουν έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, μεσημβρινές ώρες, «πραγματοποίησαν έρευνα σε εγκαταλελειμμένο οίκημα και στο οικόπεδο αυτού, του οποίου η περίφραξη εφάπτεται με την αυλή παραρτήματος λέσχης φιλάθλων αθλητικού σωματείου της πόλης.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μπαγκαζιέρα υπηρεσιακής μοτοσυκλέτας που εκλάπη τις προηγούμενες ημέρες, περιέχουσα το υπηρεσιακό βιβλίο της μοτοσυκλέτας και την πινακίδα κυκλοφορίας.

Ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧΕ αυτοκινήτου για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή.

Τσεκούρια διάφορων μεγεθών.

Ξύλινα ρόπαλα.

Μεταλλικές και πλαστικές βέργες.

Καπνογόνα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Πυροτεχνικές κατασκευές.

Εκτοξευτήρες φωτοβολίδων.

Ναυτικοί πυρσοί.

Σπαθί.

Δρεπάνι.

Υαλοθραύστης.

Πτυσσόμενη ράβδος.

Ζυγαριές ακριβείας.

Μαχαίρια διάφορων μεγεθών».

Προστίθεται ακόμη ότι σε βάρος των αγνώστων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, παράβαση των νόμων περί όπλων και περί φωτοβολίδων – πυροτεχνημάτων, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Από δύο δρόμους γίνεται πλέον η έρευνα για να φθάσουν στους εμπλεκόμενους. Ο ένας είναι το πληροφοριακό δίκτυο που τους οδήγησε και στην κατάσχεση του οπλοστασίου και ο άλλος η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. «Στο σημείο», λέει η Αστυνομία «κλήθηκε αρμόδιο συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εξερεύνηση (λήψη αποτυπωμάτων) και φωτογράφιση του χώρου». Είναι σαφές ότι από τα αποτυπώματα που θα βρεθούν πάνω στα αντικείμενα θα βρεθούν και οι δράστες, τόσο της κλοπής της υπηρεσιακής μοτοσικλέτας όσο και του υπόλοιπου οπλοστασίου.

«Εν συνεχεία» προστίθεται στην ενημέρωση , «πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε παράρτημα λέσχης φιλάθλων (σ.σ. στου Χαριλάου) παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής και του υπευθύνου λειτουργίας του, το οποίο διαθέτει την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια λειτουργίας, όπου ανευρέθηκαν σημαία, μπλούζες, κασκόλ, καπέλο κλπ με διακριτικά άλλων ομάδων της πόλης. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους».

Exit mobile version