Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 4 νεαροί τραυματίες από βεγγαλικά – Συλλήψεις και κατασχέσεις
ΕΛΛΑΔΑ

4 νεαροί τραυματίες από βεγγαλικά – Συλλήψεις και κατασχέσεις

Από 3 έως 13 Απριλίου διενεργήθηκαν 13.334 έλεγχοι, συνελήφθησαν 43 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν 159.682 πυροτεχνικά είδη

Σοβαρό ατύχημα με τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο, προκλήθηκε από βεγγαλικά, λίγο μετά την Ανάσταση στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Το σοβαρό συμβάν, που προκάλεσε πανικό σε όλους τους παριστάμενους, συνέβη στην Ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα τέσσερα άτομα, με το «Χριστός Ανέστη», τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν τα βεγγαλικά, που είχαν στην κατοχή τους. Ωστόσο, τα βεγγαλικά δεν έφυγαν όπως υπολόγιζαν οι χειριστές τους αλλά στράφηκαν πάνω τους. Επεσαν αιμόφυρτοι και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου. Εκεί μετά την εξέτασή τους από τους γιατρούς, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά  των δύο στο Νοσοκομείο της Τρίπολης, καθώς έφεραν εγκαύματα στα χέρια και το στήθος. Οι τέσσερις τραυματίες της Ανάστασης προστίθενται σε έναν 16χρονο, ο οποίος τραυματίστηκε από βεγγαλικό την Μεγάλη Παρασκευή, σε χωριό του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίεs, όλα συνέβησαν όταν ο 16χρονος λίγο μετά το τέλος των Εγκωμίων, επιχείρησε να ανάψει βεγγαλικά. Ο ίδιος δεν πρόλαβε να πετάξει το βεγγαλικό με αποτέλεσμα να  σκάσει στα χέρια  του και να τραυματιστεί. Άμεσα ο πατέρας του, τον πήρε και τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σε δάχτυλα και παλάμη

Οι γιατροί διαπίστωσαν πως φέρει τραύματα στα δάχτυλα και την παλάμη και τον περιέθαλψαν, ενώ στη συνέχεια  του έδωσαν εξιτήριο. Την ίδια ώρα για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία σχημάτισε δικογραφία. Τις ίδιες ώρες, η Αστυνομία ανακοίνωνε ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έλεγχοι για την καταπολέμηση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων, βεγγαλικών, παιδικών αθυρμάτων και άλλων ειδών πυροτεχνίας.

43 συλλήψεις

Από 3 έως 13 Απριλίου διενεργήθηκαν 13.334 έλεγχοι, συνελήφθησαν 43 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν 159.682 πυροτεχνικά είδη. Σκοπός των ελέγχων, ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ,  πέραν της τήρησης της Νομοθεσίας, είναι η πρόληψη και η αποτροπή ατυχημάτων που εγκυμονούν κινδύνους για σοβαρούς τραυματισμούς και απώλεια ζωής, από την καύση πυροτεχνικών ειδών κατά την εορταστική περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό το διάστημα από 3 έως 13 Απριλίου:

Διενεργήθηκαν συνολικά 13.334 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις και συνελήφθησαν 43 άτομα.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν 159.682 πυροτεχνικά είδη, και συγκεκριμένα:

134.278 κροτίδες,  7.592 παιδικά αθύρματα, 1.424 πυροτεχνήματα, 1.050 αυτοσχέδιοι πυροτεχνικοί μηχανισμοί, 89 φωτοβολίδες, 49 βεγγαλικά, 8 είδη πυροτεχνίας για το θέατρο, 5 συσκευές εκτόξευσης και 15.187 λοιπά είδη πυροτεχνίας. Οι έλεγχοι, καταλήγει η Αστυνομία,  συνεχίζονται με αμείωτη ένταση καθ’ όλο το διάστημα των εορτών του Πάσχα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις