Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εύα Καϊλή στο Βήμα: «Κατέρρευσε όλη μου η ύπαρξη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή στο Βήμα: «Κατέρρευσε όλη μου η ύπαρξη»

Εύα Καϊλή στο Βήμα: Η Εύα Καϊλή στην πρώτη της συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση.

Πλάι στην μονάκριβη κορούλα της βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκιση της με βραχιολάκι παρακολούθησης. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παραχώρησε, μάλιστα, την πρώτη της συνέντευξη περιγράφοντας όλα όσα έζησε μετά τη σύλληψή της για εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatar Gate. Ειδικότερα, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, η Εύα Καϊλή τόνισε πως είναι αθώα και, όπως είπε, αν κριθεί ένοχη για το σκάνδαλο Qatar Gate δεν θα γυρίσει στην Ελλάδα. «Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δεν θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου».

«Τον Δεκέμβριο του 2022, όταν πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης σε τι κατηγορίες εφέρετο ότι συμμετείχε ο σύντροφός μου και πατέρας της κόρης μου, κατέρρευσε όλη μου η ύπαρξη, χάθηκε ξαφνικά ο κόσμος όλος, έγινα χίλια κομμάτια» δήλωσε, επίσης, η πρώην Ευρωβουλευτής. «Μετά ήλθε η απόλυτη απομόνωση και απόρριψη από τους πάντες, τους συναδέλφους μου στην Ευρωβουλή, τον πολιτικό κόσμο στην πατρίδα μου, τους φίλους, τους γνωστούς. Ήταν σαν να μην υπήρξα. Βρέθηκα στη φυλακή, μακριά από την κόρη μου, με μόνη συντροφιά την ελπίδα ότι αυτό που ζω είναι ψευδαίσθηση. Παραμιλούσα, φώναζα “είμαι αθώα”, αλλά οι τοίχοι και τα κάγκελα δεν ακούν».

Οι μόνοι που με πίστεψαν ήταν η αδελφή μου, η μάνα μου, ο πατέρας μου και ο Έλληνας δικηγόρος μου

«Οι μόνοι που με πίστεψαν ήταν η αδελφή μου, η μάνα μου, ο πατέρας μου και ο Έλληνας δικηγόρος μου, ο Μιχάλης, όπως τον είχαν μάθει και τον αποκαλούσαν και οι συγκρατούμενές μου. Κάποιοι πίστεψαν ότι είχα τελειώσει, ότι έσβησα ως προσωπικότητα. Όλοι με συμβούλευαν να ομολογήσω, να φύγω γρήγορα, να πάω στην κόρη μου» και αναφέρθηκε στη δύναμη που έπαιρνε από την δύο ετών κορούλα της: «Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς. Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δεν με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα».

«Με υποτίμησαν, με προσέβαλαν ως γυναίκα, με απαξίωσαν, αλλά ποτέ δεν θα παραδεχθώ ότι πρόδωσα την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που με τίμησαν τόσα χρόνια με την ψήφο τους. Εμπιστεύτηκα κι εγώ ανθρώπους, έχω μάθει να πιστεύω στον σύντροφο, στον φίλο» συμπλήρωσε η Εύα Καϊλή στην πρώτη της συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση. «Δεν θα υποκύψω, αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δεν θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του λυκείου μαζί τους. Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει».






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις