Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Μετά τον Γολγοθά έρχεται η Ανά(σ)ταση!
ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον Γολγοθά έρχεται η Ανά(σ)ταση!

του Άρη Πανόπουλου, υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου

Με τον συμβολισμό του Γολγοθά, μετά από μία σειρά δύσκολων γεγονότων και συγκυριών που έπληξαν την ελληνική κοινωνία, η κορύφωση του Θείου Δράματος δείχνει να παίρνει σάρκα και οστά μέσα από ελπιδοφόρα μηνύματά που απορρέουν από τη σύγχρονη κυβερνητική πολιτική και καταλήγουν στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Με περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ να περνούν στην ελληνική κοινωνία τους τελευταίους μήνες, προερχόμενα κυρίως μέσα από τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και από τα έσοδα δημοπρασιών αερίων του θερμοκηπίου, ο κρατικός προϋπολογισμός δεν έχει επιβαρυνθεί στον βαθμό προηγούμενων ετών, οπότε και η πράσινη μετάβαση φαντάζει ελπιδοφόρα.

Πάνω από 120.000 νοικοκυριά δείχνουν να επωφελούνται στην πράξη ξεκινώντας από την αλλαγή του θερμοσίφωνα του σπιτιού τους, ενώ 200 εκατομμύρια ευρώ είναι έτοιμα να διατεθούν σε στέγες και αγροτεμάχια, κάνοντας την Άνοιξη να φαντάζει πιο καρποφόρα από ποτέ. Μέρες του Πάσχα συνοδευόμενες με επιστροφές σε χρήματα αγορών βασικών αγαθών, αλλά και ρευστό να πέφτει και πάλι στους συνταξιούχους, έδωσαν ανάταση στις τοπικές αγορές αλλά και στις ζωές των πολιτών. Φανερά δείγματα θα αρχίσουν να προσδιορίζονται και μετά την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων και, παρότι φαντάζει ουτοπικό, το 2023 ετοιμάζεται να φέρει πρωτογενές πλεόνασμα κάνοντας την ζωή των πολιτών καλύτερη.

Η άνοδος του κατώτατου μισθού θα αρχίσει τους επόμενους μήνες να διαμορφώνεται στην πράξη μέσα από start up επιχειρήσεις που θα υποχρεούνται στην άμεση εφαρμογή του, φέρνοντας μπροστά το αίτημα για σταθερότητα στον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης που θα μπορέσει να ανακτήσει ακόμα και την επενδυτική βαθμίδα μέσα από τις τελευταίες δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού. Αισιοδοξία για όλα τα παραπάνω εκφράστηκε και από τον πρόεδρο του Eurogroup μέσα από τοποθέτηση του που κρίνεται ιδιαίτερα σπάνια ανάμεσα στις τόσες, κατά καιρούς, απαισιόδοξες προσεγγίσεις. Όλα τα παραπάνω προέκυψαν μέσα από λύσεις που δεν ήταν εύκολες, τα αποτελέσματα τους όμως παραμένουν ελπιδοφόρα.

Γιατί οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αποτελούνται από πολίτες και αν αυτοί νιώσουν το πλεόνασμα του δημοσίου να επιστρέφει στο εισόδημα τους, θα επέλθει και σύντομα το αναμενόμενο χωρίς σταύρωση…

Καλή Ανά(σ)ταση σε όλους!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις