Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ρεκόρ 33,5% η τηλεθέαση για την συνέντευξη Μητσοτάκη στον Γιώργο Αυτιά!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεκόρ 33,5% η τηλεθέαση για την συνέντευξη Μητσοτάκη στον Γιώργο Αυτιά!

Νούμερα εξωπραγματικά για την εποχή

Ενα ρεκόρ που σπάνια καταρρίπτεται στην ελληνική τηλεόραση έκανε η επιτυχημένη εκπομπή του ΣΚΑΙ “Καλημέρα” μες τον Γιώργο Αυτιά, το Σάββατο 8 Απριλίου. Αφορμή φυσικά, η μεγάλη επιτυχία του έμπειρου δημοσιογράφου να “κλείσει” ως καλεσμένο τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η τηλεθέαση, ξεκίνησε από το 30%, έφτασε στο 37,2% – που αποτελεί ρεκόρ για πολιτικό πρόσωπο- σε σύνολο τηλεθεατών 872.604. Το πιο σημαντικό ωστόσο στην όλη υπόθεση, είναι ότι η τηλεθέαση στα νεανικά κοινά άγγιξε το 25,6%, σύνολο 228. 739 τηλεθεατών. Με απλά λόγια, τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρακολούθησαν πάνω απο 1 εκατομμύριο τηλεθεατές το λεπτο! Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις καίριες ερωτήσεις του Γιώργου Αυτιά, ξεδίπλωσε τα σχέδιά του δεσμευόμενος να στηρίξει τις ομάδες των πολιτών που έχουν πληγεί περισσότερο ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για debate με τον Αλέξη Τσίπρα – μετά από… παρότρυνση του Γιώργου Αυτια, βάζοντας φωτιές στο πολιτικό σκηνικό αλλά και τα social media!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε τρεις εξαγγελίες στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε:

1)Όσοι λάμβαναν ΕΚΑΣ δεν θα συμμετέχουν στη φαρμακευτική δαπάνη

2)Θα συνεχιστεί η στήριξη σε όσους συνταξιούχους έχουν προσωπική διαφορά μέχρι αυτή να εκμηδενιστεί

3)Θα διπλασιαστούν οι δικαιούχοι νέοι έως 39 ετών στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» για δάνειο με ευνοϊκούς όρους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από μία νέα πλατφόρμα που θα ανοίξει σε έναν μήνα, να λαμβάνουν δάνεια μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην επενδυτική βαθμίδα, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι πιθανό να συμβεί μετά τις εκλογές. Όπως εξήγησε η επιτυχία αυτή θα αυξήσει τις επενδύσεις και θα μειώσει το κόστος δανεισμού, του κράτους, των τραπεζών, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Στη συνέντευξη ωστόσο, προέκυψε και θέμα ντιμπέιτ μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Ο Γιώργος Αυτιάς απηύθυνε την πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν είχε αντίρρηση και λίγη ώρα αργότερα υπήρξε αντίδραση από τον Αλέξης Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε δημοσίως ότι αποδέχεται μια τηλεμαχία στον ΣΚΑΙ με τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ΕΣΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά,

«Το ΕΣΥ πρέπει κατ’ αρχάς να πούμε ότι άντεξε στη διάρκεια της πανδημίας αλλά ταυτόχρονα κουράστηκε. Η δημόσια υγεία είναι μία από τις τρεις κεντρικές προτεραιότητες της νέας τετραετίας εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Έχουμε εξασφαλίσει πόρους για να εκσυγχρονίσουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και θα το κάνουμε. Θα στηρίξουμε την πρωτοβάθμια υγεία». Ερωτηθείς για το δυστύχημα στα Τέμπη εξέφρασε βεβαιότητα ότι «θα μάθουμε την αλήθεια. Δεν υπάρχει απολύτως καμία συγκάλυψη, είναι προσωπική μου δέσμευση. Θα την μάθουμε όχι μόνο μέσα από τα πορίσματα, αλλά από τη δικαιοσύνη που κινείται με ταχύτητα σε αυτή την περίπτωση. Θα έχουμε εξελίξεις».

Πρόσθεσε ότι «εκείνη η μέρα ήταν η πιο δύσκολη μέρα της θητείας μου και μια από τις πιο δύσκολες της ζωης μου, ήταν γροθιά στο στομάχι, αισθάνθηκα υποχρέωση να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί για το σύστημα που έπρεπε να ήταν έτοιμο, αλλά δεν ήταν, δεν το υλοποιήσαμε πλήρως. Ωστόσο, δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω, η σύμβαση θα ολοκληρωθεί, τα τρένα θα ξαναλειτουργήσουν με ασφάλεια και θα συγκρουστούμε πιο τολμηρά με τις εστίες αναχρονισμού στο δημόσιο».

Άνοιξε συζήτησε για debate ο Γιώργος Αυτιάς!

Το πιο αξιοσημείωτο ωστόσο, είναι η επιτυχία του Γιώργου Αυτιά να ανοίξει συζήτηση για… ιστορικό debate Μητσοτάκη – Τσίπρα! Από τον Σεπτέμβριο του 2015 έχει να πραγματοποιηθεί debate μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων. Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε απέναντί του τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε βρεθεί στο «τιμόνι» της Νέας Δημοκρατίας, πριν την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της παράταξης. Η διενέργεια debate αποτελεί πάγιο «αίτημα» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Γιώργο Αυτιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας πάντως ότι έχουν γίνει πολλά τέτοια «debate».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε κάποια από τα σχετικά αιτήματα του Αλέξη Τσίπρα, είχε αναφέρει πως «κάθε πράγμα στην ώρα του», αναρωτιόταν όμως «Τι είναι αυτό το οποίο κάνουμε σήμερα εδώ κ. Τσίπρα; Debate δεν είναι;» τονίζοντας παράλληλα πως οι δυο τους κατά τη διάρκεια της τετραετίας έχουν κάνει περισσότερα από 80 τέτοια… debate στην αίθουσα της Βουλής. «Προφανώς δεν αισθάνεστε τόσο άνετα στο βήμα της εθνικής αντιπροσωπείας και επιδιώκετε τηλεοπτική αναμέτρηση» σημείωσε τότε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και καταλήγοντας: «Δεν σας αρέσει η Βουλή; Δυσκολεύεστε σε αυτό το πλαίσιο αντιπαράθεσης;».

Το «ανοιχτό παράθυρο» που άφησε ο Μητσοτάκης

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης του debate.

Χαρακτηριστικός ο διάλογος με τον δημοσιογράφο:

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας επιμένει συνέχεια σε debate και συζητήσεις.

Αυτιάς: Να το κάνουμε εδώ…

Μητσοτάκης: Γιατί όχι; Θα κάνουμε πολλές συζητήσεις

Αυτιάς: Ένα λεπτό, ένα πρωί εδώ, εσείς και ο κ. Τσίπρας, το αποδέχεστε;

Μητσοτάκης: Εγώ, με μεγάλη χαρά.

Μητσοτάκης: Δε επιδιώκω τη σύγκρουση, αλλά τη σύγκριση – Είμαι ανοιχτός σε debate με τον Τσίπρα

Η απάντηση Τσίπρα: «Πάμε και στον Αυτιά»

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε την ευκαιρία να «πέσει» κάτω και από τη Νέα Σμύρνη όπου βρισκόταν, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε debate ακόμα και στον ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά.

«Τον καλώ να συζητήσουμε ανοιχτά» ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τις συντάξεις, για τους πλειστηριασμούς, για τους νέους, όπως είπε νωρίτερα.

«Να πάμε σε έναν τηλεοπτικό σταθμό» σημείωσε στη συνέχεια ο Α. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θέλει στον φίλο του τον κ. Αυτιά; Όπου θέλει να πάμε. Αλλά να τολμήσει να έρθει ενώπιος ενωπίω. Οι δυο μας. Να μιλήσουμε προγραμματικά, να μιλήσουμε πολιτικά, να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα, όχι με ψέματα και προβοκάτσιες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις