Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατασχέθηκαν 9 κιλά ηρωίνης: Ποσότητα “μαμούθ”!
ΕΛΛΑΔΑ

Κατασχέθηκαν 9 κιλά ηρωίνης: Ποσότητα “μαμούθ”!

Πρόκειται για έξι Ρομά και έναν αλλοδαπό

Ανδρόγυνο Ρομά με τις δυο του ανήλικες κόρες και μια ανήλικη φίλη τους, κινούσαν, σύμφωνα με την αστυνομία, τα νήματα πολυπρόσωπης συμμορίας η οποία προμηθευόταν, αποθήκευε και διακινούσε τεράστιες ποσότητες ηρωίνης.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που έφθασαν μέχρι την αττική, συνελήφθησαν επτά άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Στην αποδόμηση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο πολυήμερης έρευνας, διακρίβωσαν τη δράση των μελών της, που αφορά, λέει η Αστυνομία, σε κατοχή, νόθευση, τυποποίηση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών εντός της ελληνικής επικράτειας και κυρίως στους Νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης και Μαγνησίας. Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Νομού Αττικής, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα επτά μέλη της εγκληματικής συμμορίας, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς.

Πρόκειται για έξι Ρομά και έναν αλλοδαπό, «μεταξύ των οποίων και 35χρονη διευθυντικό στέλεχος της οργάνωσης με τα δύο ανήλικα παιδιά της» επισημαίνει στην επίσημη ενημέρωσή της η ΕΛ.ΑΣ και συμπληρώνει: «Σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβασης του Νόμου περί όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 33χρονου ημεδαπού, αρχηγικού στελέχους του κυκλώματος και συζύγου της προαναφερόμενης 35χρονης συλληφθείσας, καθώς κι ενός ακόμη συνεργού τους».

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε υπαίθριους χώρους και σε διαμερίσματα, που χρησιμοποιούσαν σε περιοχές του Νομού Αττικής αλλά και σε δύο επιβατικά οχήματα, που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και τη μεταφορά των ναρκωτικών, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

9 κιλά “λευκός θάνατος”, σφαίρες, εξοπλισμός

Οκτώ κιλά και 992 γραμμάρια ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένα τόσο σε υπαίθρια σημεία όσο και σε μέρη των αυτοκινήτων, μικροποσότητα κοκαΐνης, δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κάνναβης, 2 πιστόλια, φυσίγγια, εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, υλικά τυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών, χρηματικό ποσό και 4 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους.

Αναφερόμενη η Αστυνομία στο μέγα ζήτημα της χρησιμοποίησης των ανήλικων κοριτσιών στις δραστηριότητες του κυκλώματος, αναφέρει επί λέξει: «Από την έρευνα προέκυψε ακόμη ότι, το ζευγάρι των αρχηγικών μελών της οργάνωσης, χρησιμοποιούσε τις δύο κόρες του και μία ακόμη ανήλικη για την απόκρυψη ηρωίνης και κοκαΐνης, την παραλαβή των ναρκωτικών από σημεία απόκρυψης και τη μεταφορά τους για περαιτέρω παράδοση και διακίνηση από άλλα μέλη της οργάνωσης».

Και δεν ήταν μόνο αυτά τα μέλη της οικογένειας, που ενεπλάκησαν με τη διακίνηση του «λευκού θανάτου». Ιδού το γιατί: «Σημειώνεται επίσης», συνεχίζει η ενημέρωση «ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αρχές Μαρτίου 2023, σε περιοχή του Νομού Μαγνησίας, είχε συλληφθεί και ο 32χρονος αδερφός του προαναφερόμενου αρχηγού του κυκλώματος, καθώς κατελήφθη να μεταφέρει περισσότερα από (2) κιλά ηρωίνη και ποσότητα κοκαΐνης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις