Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσαπανίδου – Κοσιώνη: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές, σημαίνει ότι ο κόσμος έχει παραπλανηθεί από την προπαγάνδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαπανίδου – Κοσιώνη: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές, σημαίνει ότι ο κόσμος έχει παραπλανηθεί από την προπαγάνδα

Τσαπανίδου - Κοσιώνη: Η Πόπη Τσαπανίδου ξεκαθάρισε πως "δεν θέλουμε κυβέρνηση ηττημένων από τον ΣΥΡΙΖΑ".

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, η οποία υποστήριξε πως η ήττα στις εκλογές, ακόμα και με μικρή διαφορά, θα σημαίνει- κατά την ίδια- πως θα έχει κερδίσει “η συστηματική δουλειά προπαγάνδας από την πλευρά της κυβέρνησης να φοβηθεί ο κόσμος”. “Θα σας πω την προσωπική μου άποψη, αυτή τη στιγμή ας πούμε ότι βγαίνω από το “ρούχο” της εκπροσώπου… νομίζω ότι η νίκη θα μας ικανοποιήσει και η ήττα, ακόμα και με μια μικρή διαφορά εμένα προσωπικά θα με στενοχωρήσει, γιατί θα διαπιστώσω ότι θα έχει γίνει πραγματικά πολύ συστηματική δουλειά προπαγάνδας από την πλευρά της κυβέρνησης να φοβηθεί ο κόσμος, να αμφισβητηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Στην ερώτηση “αν χάσετε θα χάσετε γιατί ο κόσμος θα έχει παραπλανηθεί;” Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ναι, γιατί είναι τόσο κάλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: “Η προπαγάνδα καμιά φορά πετυχαίνει το σκοπό της, αυτό δεν τιμά την κυβέρνηση που ρίχνει τόση λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ επί τόσο πολύ καιρό. Άλλα νομίζω ότι ο κόσμος που έχει βγει στο δρόμο, κατεβαίνει σε διαδηλώσεις, νιώθει την ανάσα του να του κόβεται από ένα κράτος που δεν τον αγκαλιάζει είναι απέναντι του, είναι περίπλοκο και αντιμετωπίζει φιλικά μόνο τους λίγους καταλαβαίνει παρά πολύ καλά ότι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάρει μια ανάσα και να περάσει σε μια καλύτερη μέρα” επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δημοσκοπήσεις

Για τις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι είναι ένα εργαλείο που οι ίδιοι οι δημοσκόποι θέτουν σε μια ανοιχτή κουβέντα στον κόσμο όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κοινωνία, και βλέπει την απογοήτευση που υπάρχει στον κόσμο. Εκτίμησε στο πλαίσιο αυτό, ότι οι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση που πηγαίνουν στη “δεξαμενή” των αναποφάσιστων θα έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Τσαπανίδου τόνισε ότι για να φύγει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του η μοναδική λύση είναι ένας πολύ ισχυρός Τσίπρας και ένας πολύ ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο ένας πολύ ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, ένας ισχυρός Αλέξης Τσίπρας, με ισχυρή λαϊκή εντολή θα σχηματίσει κυβέρνηση την 22η Μαΐου. Δεύτερος δε θα είναι ισχυρός. Ισχυρός Τσίπας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει να είναι πρώτος και με διαφορά από το δεύτερο κόμμα, σημείωσε.

“Δεν θέλουμε κυβέρνηση ηττημένων”

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αποσαφήνισε ότι αν είναι δεύτερο κόμμα, “θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να σχηματιστεί κυβέρνηση, η απλή αριθμητική και τα μοντέλα το δείχνουν αυτό, ο πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα το κάνει, δεν θα σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν θέλουμε κυβέρνηση ηττημένων από τον ΣΥΡΙΖΑ” επανέλαβε. “Αν ο Μητσοτάκης είναι πρώτο κόμμα τι θα κάνει; Εκει επιδεικνύει αλαζονεία, επιδεικνύει το γεγονός ότι θα σύρει τη χώρα και σε τρίτες κάλπες δεν ξέρω αν θα ύπαρξε και τετάρτη περίπτωση στα δικά του τα ενδεχόμενα για να σχηματίσει κυβέρνηση αυτοδύναμη, οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία” επισήμανε η Πόπη Τσαπανίδου.

“Δεν συζητάμε σενάριο συνεργασίας χωρίς Τσίπρα πρωθυπουργό”

Ο κόσμος που θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα θέλει τον κ. Τσίπρα για πρωθυπουργό, Δεν είναι σενάριο που συζητιέται. Μετεκλογικά κι εφόσον βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα φύγει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν βγει πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας. Έχεις κορμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ”, εξήγησε. Όπως παρατήρησε, τα προοδευτικά κόμματα θα συζητήσουν για κυβέρνηση συνεργασίας σε συγκεκριμένο πρόγραμμα, πρόγραμμα που έχει λύσεις που οι ίδιοι ζητάνε όπως οι πλειστηριασμοί ή η προστασία πρώτης κατοικίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις