Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλύβια οδηγός: Κατόπιν καταγγελίας γονέα ο έλεγχος
ΕΛΛΑΔΑ

Καλύβια οδηγός: Κατόπιν καταγγελίας γονέα ο έλεγχος

Καλύβια οδηγός: Ο γιος του μιλά στο «Tlive»

Για 3η φορά αποκαλύπτεται ότι συνελήφθη ο 66χρονος οδηγός του σχολικού λεωφορείου στα Καλύβια χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης. Στο όχημα επέβαιναν 40 μαθητές και μαθήτριες σχολείων της περιοχής. Ο 66χρονος οδηγός του σχολικού λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στα Καλύβια, βρισκόταν στο τιμόνι χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης. Ήταν η τρίτη φορά που συνελήφθη, τα τελευταία χρόνια για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση. Μάλιστα, το 2022 το δίπλωμά του, τού είχε αφαιρεθεί επειδή οδηγούσε μεθυσμένος!

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης, 4 Απριλίου, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 66χρονος οδηγούσε στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς του είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, έπειτα από παράβαση που του είχε βεβαιωθεί και είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση. Ο συλληφθείς οδηγός του σχολικού λεωφορείου μετέφερε 40 μαθητές και μαθήτριες από γυμνάσιο και λύκειο των Καλυβίων. Ο 66χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα αύριο, Πέμπτη, 6 Απριλίου.

Καλύβια: Κατόπιν καταγγελίας γονέα ο έλεγχος στον οδηγό που μετέφερε μαθητές χωρίς δίπλωμα

«Έχει ακουστεί ότι είχε συλληφθεί πριν από μερικά χρόνια. Γονείς μας είχαν πει ότι τον συνέλαβαν γιατί οδηγούσε πιωμένος. Είχε αντισταθεί κατά των αστυνομικών γιατί οδηγούσε πιωμένος και τον είχαν πιάσει. Ωστόσο, υπέθετα πως ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα ξαναέπιανε τιμόνι. Ευτυχώς, η Τροχαία μετά από την καταγγελία του γονέα έδρασε άμεσα. Μέσα στο πούλμαν μπαίνουν καθημερινά 50 παιδιά. Έχουμε μείνει άφωνοι για το πόσο ασφαλή είναι τα παιδιά μας μέσα στα λεωφορεία», λέει στο protothema.gr η κ. Λαμπρινή Λάζαρη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Καλυβίων όπου συνελήφθη ο 66χρονος οδηγός. Παράλληλα, εξηγεί πως η Διεύθυνση του σχολείου και οι γονείς δεν μπορούν να παρακολουθούν τα οχήματα και τους οδηγούς που μεταφέρουν τα παιδιά και ζητά περισσότερους ελέγχους από τις Αρχές.

Νικόλαος Πέππας για τον οδηγό σχολικού: «Το ΚΤΕΛ έπρεπε να έχει ενημερώσει για τυχόν αλλαγές»

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νικόλαος Πέππας, μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για το περιστατικό τον οδηγό σχολικού λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη γιατί δεν είχε δίπλωμα. Ένας 66χρονος οδηγός σχολικού λεωφορείου συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στα Καλύβια καθώς δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 66χρονος οδηγούσε στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς του είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο. Στη συνέχεια, το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, οι 40 μαθητές αποβιβάστηκαν και το δρομολόγιο επιστροφής τους πραγματοποιήθηκε από έτερα λεωφορεία. Ο 66χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Νικόλαος Πέππας, μίλησε στο LIVE NEWS για το περιστατικό, λέγοντας πως όταν υπογράφηκε η σύμβαση με αυτόν τον άνθρωπο, πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις. «Το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι ένα από τα 1600 δρομολόγια που διενεργούνται καθημερινά για την μεταφορά 33.000 μαθητών όλων των βαθμίδων. Όταν αυτό το δρομολόγιο δόθηκε στον συγκεκριμένο ανάδοχο, ο οδηγός τηρούσε όσα προέβλεπε ο νόμος. Είχε δηλαδή όλα τα πιστοποιητικά. Ο ανάδοχος, που είναι το ΚΤΕΛ, έπρεπε να ενημερώσει για τυχόν αλλαγές. Όλοι θλιβόμαστε γι’ αυτό το γεγονός Ενδεχομένως, θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας αλλά όλοι καταδικάζουμε αυτήν τη ενέργεια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις