Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Σακελλαροπούλου – πού μένει η ΠτΔ: Η απάντηση για το Προεδρικό Μέγαρο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σακελλαροπούλου – πού μένει η ΠτΔ: Η απάντηση για το Προεδρικό Μέγαρο

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απαντάει στον Αλέξη Παπαχελά που της πήρε συνέντευξη για την Καθημερινή της Κυριακής

Συνέντευξη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου έχει στο σημερινό της φύλλο η Καθημερινή της Κυριακής, μια συνέντευξη που πήρε ο διευθυντής της εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς. Μια από τις ερωτήσεις αφορούσε την φιλολογία για το αν ζει η κ. Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, γεγονός για το οποίο έχουν γραφεί πολλά.

Η ίδια απάντησε:

“Και σε αυτό έχει γίνει κάτι…δεν ξέρω αν είναι παρανόηση ή κάτι άλλο. Είθισται πάρα πολλοί Πρόεδροι σε άλλες χώρες, να χρησιμοποιούν την προεδρική κατοικία αι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Υπάρχουν και μία και δυο κατοικίες και εξοχικά. Η Ελλάδα έχει τη δική της ιστορία, το Προεδρικό Μέγαρο.

Να σας θυμίσω ότι εγώ ανέλαβε τα καθήκοντά μου την πρώτη ημέρα της πανδημίας. Την ημέρα που ορκίστηκα μπήκαμε σε συνθήκες εγκλεισμού, ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα. Επομένως έπρεπε να μένω στο Προεδρικό και για λόγους πρακτικούς. Επρεπε να μπορώ να επικοινωνώ για να ασκώ τα καθήκοντά μου. Γιατί βέβαια, οι κινήσεις ήταν περιορισμένες αλλά ταυτόχρονα φυσικά η προεδρία ως θεσμός έπρεπε να λειτουργεί.

Επρεπε να έχω τους συνεργάτες μου αι όλα αυτά. Επίσης ήταν πρακτικό, γιατί κατά καιρούς έχει ειπωθεί και η αντίθετη κριτική. Όταν μετακινείτο στο παρελθόν ο Πρόεδρος, δημιουργείτο πρόβλημα κυκλοφοριακό. Τα έχουμε διαβάσει, έχουν ακουστεί πολλά. Εκεί λοιπόν μας δόθηκε και μια ευκαιρία να οργανωθώ καλύτερα, γιατί αιφνιδιάστηκα κι εγώ και έπρεπε να προετοιμαστώ όσο μπορούσα καλύτερα, για να ασκήσω τα καθήκοντά μου. (…)

Αυτό κράτησε για ένα διάστημα. Μέναμε και κάποια βράδια μεσοβδόμαδα, γιατί είχαμε υποχρεώσεις τα απογεύματα, ακριβώς για να μπορέσω να δουλέψω καλύτερα. Τα Σαββατοκύριακα στο σπίτι. Φυσικά δεν είναι εύκολο για κάποιον να μένει πάνω από τη δουλειά του, δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Δηλαδή απορώ και με όσους θεωρούσαν ότι ενδεχομένως θα είχαμε μεγάλο καημό για το θέμα αυτό. Το σπίτι μου είναι πάντα η γωνιά που θέλω να βρίσκομαι. Είναι το καταφύγιό μου το σπίτι μου όπως για τον κάθε άνθρωπο.

Για τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη

Στην ερώτηση για το αν έχει σοκάρει την κοινωνία ή ένα μέρος της, το γεγονός ότι συζεί στο Μέγαρο με τον σύντροφό της, η κ. Σακελλαροπούλου δηλώνει ότι δεν βλέπει κάποιες αντιδράσεις, σημειώνει ότι στην Ευρώπη και την Αμερική αυτά είναι τελείως ξεπερασμένα, αφήνει μια αιχμή για τη στόχευση όσων αντιδρούν και προσθέτει:

“Ο συγκεκριμένος άνθρωπος για όσους τον γνωρίζουν, έχει προσωπικότητα και δεν θα ήθελα να μιλήσω εγώ γι΄αυτόν γιατί θα τον φέρω σε δύσκολη θέση.

Αλλά όσοι τον ξέρουν τον εκτιμούν. Αρα μπορεί να προσφέρει, όσο μπορεί να προσφέρει. Αφησε άλλωστε ό,τι είχε κάνει ως τότε, για να έρθει να στηρίξει τη θητεία μου ως Προέδρου, να υποστηρίξει τη σύντροφό του. Και αυτό το εκτιμώ ιδιαίτερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις