Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίδυμο “εφιάλτης” για νεαρούς επιβάτες του Μετρό
ΕΛΛΑΔΑ

Δίδυμο “εφιάλτης” για νεαρούς επιβάτες του Μετρό

Χειροπέδες σε δύο Ιρακινούς

Ενας 15χρονος Ιρακινός κι ένας 22χρονος ομοεθνής του, ήταν το δίδυμο που επεφύλασσε εφιαλτικές στιγμές, κυρίως σε νεαρά άτομα, μέσα στους σταθμούς του Μετρό, στα Δυτικά Προάστια της Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο ανήλικος και ο ενήλικος συνεργός του, έδρασαν με γροθιές, κλωτσιές και λεκτικές απειλές για χρήση βίας, στους σταθμούς Μετρό Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Κεραμεικού, Αγίας Μαρίνας. Μετά τις καταγγελίες αιμόφυρτων θυμάτων, που έπεσαν θύματα άγριων ληστειών από τους δύο Ιρακινούς, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών, καθώς άλλαζαν κάθε φορά σταθμό για τις επιθέσεις τους για να ξεφεύγουν και να δυσκολεύουν τις κινήσεις της Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί της ειδικής ομάδας, που κυκλοφόρησαν ως επιβάτες στους σταθμούς της γραμμής 2 όπου σημειώνονταν τα κρούσματα βίας, βρήκαν και βιντεοληπτικό υλικό, όσο κι αν οι ληστές έστηναν τις ενέδρες τους σε σημεία που πίστευαν ότι ήταν μακριά από κάμερες. Ετσι, κατάφεραν να φθάσουν στη σύλληψή τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για  ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή, εντός σταθμών Μετρό. «Ως προς τον τρόπο δράσης τους», προσθέτει η Αστυνομία  «τα μέλη της συμμορίας, προσέγγιζαν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, εντός των σταθμών και με τη χρήση ή απειλή βίας τους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα ή άλλα τιμαλφή.

5 ληστείες σε 4 σταθμούς

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις ληστειών σε σταθμούς Μετρό». Και ενώ οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, το Alphafreepress υπενθυμίζει ρεπορτάζ του στα μέσα Φεβρουαρίου για  ανάλογες πράξεις με δράστες έναν 24χρονο Ρομά, μία 15χρονη κι έναν ανήλικο Ρομά, μόλις 8 ετών!

«Σοκ και για τους αστυνομικούς», έγραφε το ρεπορτάζ  «ήταν η αποκάλυψη ότι 24χρονος  Ρομά,   είχε επιστρατεύσει, πέρα από μια 15χρονη,  ακόμη και έναν 8χρονο (!), για να διαπράττουν όλοι μαζί,  οργανωμένες κλοπές πορτοφολιών και άλλων προσωπικών αντικειμένων επιβατών, σε σταθμό σταθερών συγκοινωνιών, στην Αγία Βαρβάρα!

Και με τη βία

Τα μέλη της ομάδας, από κοινού με τον ανήλικο ημεδαπό, προσέγγιζαν επιβάτες εντός του σταθμού και με τη μέθοδο της απασχόλησης, τους αποσπούσαν προσωπικά αντικείμενα και αποχωρούσαν. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, μεταχειρίζονταν σωματική βία, τόσο για την απόσπαση των αντικειμένων, όσο και για τη διατήρησή τους αφού τα θύματα είχαν αντιληφθεί τις πράξεις τους. Συγκεκριμένα, ο 24χρονος προέβαινε στην εγκληματική του δραστηριότητα από κοινού με τον ανήλικο ημεδαπό(σ.σ. τον 8χρονο),  ο οποίος αποσπούσε την προσοχή των θυμάτων και η ανήλικη(σ.σ.15χρονη), κατηγορούμενη τους αποσπούσε τα αντικείμενα. Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν μία ληστεία και μία κλοπή».

Ο 24χρονος και η 15χρονη Ρομά συνελήφθησαν, ενώ ο 8χρονος ταυτοποιήθηκε και με εντολή εισαγγελέα, λόγω της ηλικίας του, αφέθηκε ελεύθερος. Σημαντικό ρόλο στην εξουδετέρωση της σπείρας και στην αποκοπή του 8χρονου από τους υπόλοιπους, έπαιξαν με τα στοιχεία τους οι αστυνομικοί, που υπηρετούν στο Σχέδιο Ασφαλείας Δικτύου Υποδομής ΣΤΑ.ΣΥ. «Αριάδνη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις