Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Γέρακας: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Εβρο θα τελειώσει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Γέρακας: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Εβρο θα τελειώσει

Μητσοτάκης Γέρακας: Στον Γέρακα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου μίλησε και για τον φράχτη στον Έβρο.

Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράκτης στον Εβρο θα τελειώσει, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτης κατά την επίσκεψή του στον Γέρακα. Ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την μεταναστευτική του πολιτική, σχολιάζοντας ότι πλέον η Ευρώπη και με παρέμβαση της Ελλάδας έχει καταλάβει την σημασία της προστασίας των συνόρων. «Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τροπολογία που ζητάει από την ευρωπαϊκή επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράκτη στον Εβρο. Να το ακούσετε αυτό, γιατί χρειάζεται κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράκτης στον Έβρο θα τελειώσει».

Κατά την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τον κίνδυνο ακυβερνησίας, προβάλλοντας την Νέα Δημοκρατία ως πρόταση σταθερότητας για τη χώρα. «Η μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία την επόμενη ήμερα στο τιμόνι της χώρας. Επειδή ακούμε πολλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κάλπη για εμάς. Είναι η κάλπη της 21ης Μαίου. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει», ανέφερε σχετικά με τις εκλογές.

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός «ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία, ποιο κόμμα και ποιον τελικά οι πολίτες θέλουν για πρωθυπουργό. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τελικά αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ποιος θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ, ποιος θα σταθεί απέναντι σε έναν γείτονα, που έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επιθετικός μαζί μας αλλά και ποιος μπορεί να συζητήσει με έναν γείτονα υπό τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης με γνώμονα το διεθνές δίκαιο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις