Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βάνα Νικολαΐδου – μάθημα: Πήγαν να την εμποδίσουν να διδάξει, την υπερασπίστηκε φοιτητής
ΕΛΛΑΔΑ

Βάνα Νικολαΐδου – μάθημα: Πήγαν να την εμποδίσουν να διδάξει, την υπερασπίστηκε φοιτητής

Βάνα Νικολαΐδου - μάθημα: Φοιτητής υπερασπίστηκε το δικαίωμα της Βάνας Νικολαΐδου να διδάξει, όταν ομάδα φοιτητών επιχείρησε να την εμποδίσει

Ένα ακόμη επεισόδιο με την πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας, Βάνα Νικολαΐδου, εκτυλίχθηκε, εχθές, στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ. Ομάδα φοιτητών επιχείρησε να εμποδίσει την καθηγήτρια να κάνει το μάθημά της. Τότε, ένας εκ των φοιτητών πήρε τον λόγο και υπερασπίστηκε το δικαίωμα της κυρίας Νικολαΐδου να κάνει τη δουλειά της. «Η κυρία Νικολαΐδου έχει δικαίωμα να μπει στο μάθημά της και να ασκήσει τα ακαδημαϊκά της καθήκοντα. Αυτό σημαίνει ελευθερία της έκφρασης στο ελληνικό πανεπιστήμιο, αυτό σημαίνει άσυλο ιδεών» ακούγεται να λέει ο φοιτητής.

Το βίντεο με το νέο επεισόδιο στη Φιλοσοφική

Το βίντεο που ανέβασε στο TikTok η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έχει ως λεζάντα: «Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε και θα είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου. Σήμερα, στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ η Δημοκρατία νίκησε». Η Βάνα Νικολαΐδου στοχοποιήθηκε από ομάδα φοιτητών, μετά από ανάρτησή της που υποστήριζε ότι οι κινητοποιήσεις για τα Τέμπη δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μια εθνική τραγωδία.

Φοιτητές κρέμασαν πανό στο κτίριο της Φιλοσοφικής που ζητούσε την παραίτησή της, με την κοσμητεία της Σχολής να παρεμβαίνει και να εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στη στοχοποίηση της καθηγήτριας.

 

@dap_ndfk Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε και θα είμαστε εδώ, για να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου. Σήμερα στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ, η Δημοκρατία νίκησε. #fyp #fy #foryourpage #viralvideo #trending #tiktokgreece #dapndfk #δαπ #πανεπιστημιο ♬ original sound – ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις