Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

24

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ράνια Σβίγκου Παρίσι: Στις διαδηλώσεις η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράνια Σβίγκου Παρίσι: Στις διαδηλώσεις η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ράνια Σβίγκου Παρίσι: Γιατί παρεξηγήθηκε που έγραψαν για τα... φρύδια της

Στο Παρίσι ταξίδεψε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους διαδηλωτές του Παρισιού που διαμαρτύρονται για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Μακρόν, που ανεβάζει το όριο ηλικίας από τα 62 στα 64 έτη. Η κ. Σβίγκου συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, ενώ είχε συναντήσεις με στελέχη κομμάτων που απαρτίζουν τον αριστερό συνασπισμό NUPES. Το ταξίδι της Ράνιας Σβίγκου δεν πέρασε απαρατήρητο από την εφημερίδα «Τα Νέα», τα οποία της υπενθύμισαν ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος νομοθετούσε συνταξιοδότηση όχι στα 64 όπως ο Μακρόν, αλλά στα 67 έτη!

«Υποθέτω πως η κυρία Σβίγκου, όταν ο “δικός τους” Κατρούγκαλος ανέβαζε, για την Ελλάδα, το όριο από τα 64 στα 67 ήταν απασχολημένη. Έβγαζε τα φρύδια της ή μάθαινε πώς δενότανε το ατσάλι», έγραψαν τα «Νέα».

Το tweet της Ράνιας Σβίγκου

Η Ράνια Σβίγκου, με ανάρτησή της, απάντησε στην εφημερίδα, κάνοντας λόγο για «χυδαίο σεξισμό». «Τόσο πολύ ενοχλήθηκαν από τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον αγωνιζόμενο γαλλικό λαό, που όχι μόνο αναπαράγουν όλα τα fake news της ΝΔ για το συνταξιοδοτικό, αλλά ξεπέφτουν και σε έναν χυδαίο σεξισμό. Φαντάζομαι πόσο θα ενοχληθούν στις 21 Μαΐου…», έγραψε στο Twitter.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις