Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Ραγκούσης παραδέχθηκε ότι έχτισε τη βίλα στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ραγκούσης παραδέχθηκε ότι έχτισε τη βίλα στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους

Ραγκούσης: Όπως λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για την προσωπική του μόνιμη κατοικία  - Την παραίτηση Ραγκούση ζητά η Νέα Δημοκρατία

Το δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας «Political», που κάνει λόγο για πολυτελή κατοικία στην Πάρο του Γιάννη Ραγκούση με δάνειο για τρίτεκνους, σχολίασε ο τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πρόκειται για την προσωπική του μόνιμη κατοικία και δεν πρόκειται για βίλα. Από την άλλη το δημοσίευμα αναφέρει ότι το επίμαχο οίκημα στην Πάρο ενοικιάζεται με 14.700 ευρώ την εβδομάδα. «Πρόκειται για την προσωπική μου μόνιμη κατοικία, εκεί που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Δεν πρόκειται για καμία βίλα κανενός υπουργού σε κανένα εξωτικό νησί κυκλαδίτικο, όπως είναι η Πάρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής, η πρώην σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών του, δικαιούτο να πάρει αυτό το δάνειο με το οποίο έχτισε τη βίλα. «Είμαι περήφανος γιατί έχω καταφέρει με την ενοικίαση αυτού του σπιτιού να ζω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου. Νοικιάζοντας την μόνιμη κατοικία μου και βγάζοντας τα παιδιά μου από τα δωμάτιά τους για να μένουν παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης και ανέφερε ότι «αυτό που συζητάμε είναι δάνειο τρίτεκνης μητέρας που ελήφθη το 2007, όπου κυβέρνηση ήταν η ΝΔ». «Είναι στην Πάρο, στο μόνο μη τουριστικό χωριό. Η πρώην σύζυγός μου εδικαιούτο δάνειο τριτέκνου. Αυτό το σπίτι που μου ανήκει το 50% χτίστηκε και με αυτό το δάνειο. Πρόκειται για μια λασπολογία. Δεν θα τους αφήσω έτσι», ανέφερε ο βουλευτής.

Η απάντηση του Γιάννη Ραγκούση

Το αίτημα για το δάνειο έγινε στο όνομα της συζύγου του Γιάννη Ραγκούση και στο συμβόλαιο εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες και οι δυο με ποσοστό 50% έκαστος. Το δάνειο ενεκρίθη (αριθμό έγκρισης 08-274001) και το συμβόλαιο υπεγράφη στις 10 Οκτωβρίου 2007 όταν δηλαδή ο Γιάννη Ραγκούσης ήταν ήδη βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τα σχέδια για την έγκριση του δανείου προέβλεπαν ανέγερση κατοικίας 200 τ.μ. στη θέση Ψαρόγες Πάρου με υπόγειο, ισόγειο, πρώτο, δεύτερο όροφο και πισίνα. Το πόσο του δανείου που εγκρίθηκε ήταν 145.000 με τον Γιάννη Ραγκούση να καταβάλει 85.448,96 ευρώ – είχε πληρώσει και δόσεις 3.870 ευρώ – ενώ λόγω εφάπαξ καταβολής και επειδή είναι τρίτεκνος έτυχε έκπτωσης 40%, δηλαδή γλίτωσε περίπου 56.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το δάνειο εξοφλήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου 2011, η άρση της υποθήκης έγινε στις 18 Μαρτίου 2011 ενώ η σύζυγος του Γιάννη Ραγκούση, η οποία και αιτήθηκε το δάνειο, εμφανίστηκε να ασκεί το επάγγελμα των οικιακών. Επειδή, δε, δικαιούχοι επιδότησης είναι μόνο εκείνοι που εργάζονται, ο σύζυγός της φρόντισε να την εμφανίσει ως ασφαλισμένη σε δική του επιχείρηση.

Την παραίτηση Ραγκούση ζητά η Νέα Δημοκρατία

«Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Political αποκαλύπτει ότι ο βουλευτής και Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή του μη ληξιπρόθεσμου ποσού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα:

«Τα ερωτήματα για τον κ. Ραγκούση είναι αμείλικτα:

  • Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι το εν λόγω οίκημα είναι μόνιμη κατοικία και από την άλλη την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι με αυτό το εισόδημα ζει αξιοπρεπώς τα παιδιά του. Τελικά, είναι μόνιμη κατοικία ή το αξιοποιεί εμπορικά;
  • Πόσα εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου;
  • Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;
  • Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;»

«Αναμένουμε τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση, ο οποίος κατά τα λοιπά γίνεται κήρυκας του «ηθικού πλεονεκτήματος». Σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη», τονίζει η Πειραιώς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις