Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές 2023 – Θεοδωρικάκος: Λέμε στους Έλληνες ότι δεν είναι ώρα για πειράματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 – Θεοδωρικάκος: Λέμε στους Έλληνες ότι δεν είναι ώρα για πειράματα

Εκλογές 2023 - Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «βαθιά ολοκληρωτική, επικίνδυνη, τυχοδιωκτική και φασιστική» την αντίληψη του Παύλου Πολάκη

«Καθαρές κουβέντες, καθαρές λύσεις για το αύριο της χώρας με αυτοδύναμη ΝΔ», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. «Η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη στις εκλογές γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική άλλη λύση στη χώρα και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι οι Έλληνες που δεν έχουν καμία διάθεση για αστάθεια και πειράματα. Από τους υπόλοιπους, δεν βλέπουμε εναλλακτικές πολιτικές, δεν βλέπουμε αξιόπιστη αντιπολίτευση, μία σοβαρή αντιπρόταση και γι’ αυτό καταφεύγουν στην καταστροφολογία και τις συκοφαντίες. Είμαστε απολύτως αξιόπιστοι, ότι είχαμε πει πριν τις εκλογές το κάναμε πραγματικότητα, ακούμε τη φωνή της κοινωνίας. Είμαστε τμήμα της κοινωνίας και υλοποιούμε το σχέδιο και ξέρουμε να διορθώνουμε λάθη και αδυναμίες», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «εκλογές γίνονται για να απαντηθούν τα διακυβεύματα, οι ανάγκες, τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία είναι τα καλύτερα εισοδήματα, οι καλύτεροι μισθοί, οι καλύτερες προοπτικές όλων των πολιτών, η ασφάλεια και η ανασυγκρότηση του κράτους. Η ΝΔ καταθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα και καταθέτει το έργο της προηγούμενης τετραετίας.

Η ΝΔ προσέρχεται σε εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία

Αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και προϋπόθεση για να γίνουν αυτά είναι να υπάρχει σταθερότητα. Και σταθερότητα υπάρχει όταν υπάρχει αυτοδυναμία. Η ΝΔ προσέρχεται σε εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία. Λέμε ξεκάθαρα στους Έλληνες δεν είναι ώρα για πειράματα, δεν είναι ώρα για αστάθεια, δεν είναι ώρα για να γυρίσουμε πίσω. Πρωθυπουργός της χώρας είναι αυτός που πέτυχε να κρατήσει όρθια την Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια και αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει καμία τύχη να είναι αυτοδύναμος. Και στην πραγματικότητα, δεν έχει καμία τύχη να είναι πρώτο κόμμα και γι’ αυτό μιλάει για κάποια θολή κυβέρνηση συνεργασίας για την οποία ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει καμία τύχη να την κάνει γιατί οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις το αρνούνται», πρόσθεσε.

Η πρόταση Ανδρουλάκη

Για την πρόταση Ανδρουλάκη, ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι «η πολιτική αυτή τοποθέτηση βάζει μπροστά το κάρο και πίσω το άλογο. Αντί να μας πει τι προτείνει για την χώρα, ποιο είναι το δικό του πρόγραμμα, ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει μπροστά η Ελλάδα, μας μιλάει μόνο για πρόσωπα. Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Ανδρουλάκη ότι στο παρελθόν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουμε συνεργαστεί με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, της ΝΔ. Και ήταν μία πετυχημένη συνεργασία».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες σε βάρος του Νίκου Παπαθανάση, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε: «Ο κ. Παπαθανάσης είναι ένα ακόμα από τα θύματα που επιχειρεί να κάνει το προπαγανδιστικό σύστημα πέριξ του Documento, το οποίο προκαλεί την ελληνική κοινωνία. Δεν πρόκειται να δεχόμαστε αυτές τις επιθέσεις. Η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα, είναι η μεγαλύτερη λαϊκή παράταξη όλης της Ελλάδας και εγγυάται τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων, μακριά από ταξικούς και τεχνικούς διαχωρισμούς του χθες».

Βαθιά ολοκληρωτική, επικίνδυνη, τυχοδιωκτική και φασιστική η αντίληψη Πολάκη

Ερωτηθείς για την ανάρτηση του κ. Πολάκη, ο υπουργός Προστασίας του πολίτη απάντησε: «Μας ενδιαφέρει η ζωή και η ασφάλεια όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαιρέτως. Και γι΄αυτό μας ενδιαφέρει και η ασφάλεια συγκεκριμένων δημοσιογράφων, δικαστών ή ανθρώπων που στοχοποιούνται με αυτόν τον αισχρό, φασιστικό και απαράδεκτο τρόπο από τέτοιου είδους τύπους, οι οποίοι είναι κρίμα να υπάρχουν στην πολιτική ζωή του τόπου».

«Αυτά είναι πρωτοφανείς αθλιότητες και πίστευα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε να έχει απαλλαγεί από τέτοιου είδους ανθρώπους και τέτοιου είδους αντιλήψεις. Αντιθέτως, βλέπω ότι πηγαίνουμε σε εκλογές με υιοθέτηση αυτών των λογικών που εκφράζει ο κ. Πολάκης, το οποίο μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω.

Είναι ολοκληρωτικές αντιλήψεις, είναι φασισμός, είναι ντροπή. Σε πολιτισμένα ευρωπαϊκά κράτη δεν υπάρχουν τέτοιες λογικές. Η αξιωματική αντιπολίτευση, έπειτα από 4 χρόνια στην εξουσία, θα έπρεπε να είχε απαλλαγεί από τέτοιες αντιλήψεις. Και αντί να απαλλαγεί, τις υιοθετεί και πηγαίνει σε εκλογές ως πολιτική πρόταση. Είναι βαθιά ολοκληρωτική, επικίνδυνη, τυχοδιωκτική και φασιστική η αντίληψη που εξέφρασε αυτός ο κύριος. Ο κ. Τσίπρας θα μετανιώσει που έβαλε ξανά στα ψηφοδέλτια τον κ. Πολάκη», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Η Ελλάδα είναι ισχυρη και αξιοσέβαστη

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι ισχυρή και αξιοσέβαστη. Και ο τρόπος για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή και να είμαστε σε καλή γειτονία με την Τουρκία, με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, είναι να είμαστε ισχυροί. Και αυτό το πέτυχε αυτή η κυβέρνηση, με ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, με στρατιωτική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων, με την ενότητα και την ψυχή που έχουμε όλοι οι Έλληνες, όταν υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας».

«Η Ελλάδα, χωρίς αμφιβολία, είναι ο ισχυρότερος παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Και αυτό έγινε κατορθωτό χάρη στην σκληρή και συστηματική προσπάθεια του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα. Αυτό εκφράστηκε με την εξαιρετικά αναβαθμισμένη παρουσία του Πρωθυπουργού στην ομιλία του στο Κογκρέσσο, η οποία έχει μείνει ως βασικό μνημείο στην πορεία της Ελλάδας. Είναι σπουδαίο γεγονός, έχει καταστήσει τη χώρα αξιοσέβαστη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις