Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / PLUS / Τακτοποίηση ρούχων σε ντουλάπα: Κάντε το με τρόπο
PLUS

Τακτοποίηση ρούχων σε ντουλάπα: Κάντε το με τρόπο

Τακτοποίηση ρούχων σε ντουλάπα: Για να μην σας πιάσει πανικός

Ο καιρός ζεσταίνει σιγά-σιγά και τα χειμωνιάτικα ρούχα έχουν αρχίσει να φυλάσσονται στις ντουλάπες. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρετε πριν ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία ότι όσο πιο καλή αποθήκευση κάνετε τώρα, σε τόσο καλύτερη κατάσταση θα βρείτε τα ρούχα σας τον επόμενο χειμώνα.

Σιδέρωμα

Αν θέλετε να έχετε μεγαλύτερη και καλύτερη αποστείρωση στα αποθηκευμένα σας ρούχα, χρειάζεται να τα σιδερώσετε πριν τα αποθηκεύσετε. Αυτό αφορά κυρίως τα ρούχα που θα αποθηκεύσετε κρεμαστά σε ντουλάπες και θα θέλετε να είναι έτοιμα για να τα φορέσετε τον επόμενο χειμώνα.

clothes hanging on white rack

Πλύσιμο

Το ξέρουμε όλοι ότι αυτή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία ωστόσο θα πρέπει να το κάνετε για όλα σας τα ρούχα πριν τα αποθηκεύσετε. Όλα τα ρούχα σας και μάλιστα ακόμα και αυτά που ήταν ξεχασμένα σε κάποια ντουλάπα, χρειάζονται πλύσιμο, καθώς σκόνη θα έχει εισχωρήσει στις ίνες τους.

Αποθήκευση ανά κατηγορίες

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να χωρίζετε τα ρούχα σας ανά κατηγορίες. Για παράδειγμα, κάντε μια ξεχωριστή στήλη με τα παντελόνια, τις μπλούζες, τα πουκάμισα, τα φορέματα, κλπ. Η καθεμια στήλη που θα δημιουργήσετε φροντίστε να είναι, όσο το δυνατόν γίνεται, διαταγμένη από το πιο σκουρόχρωμο στο πιο ανοιχτόχρωμο ρούχο. Δώστε μεγάλη προσοχή στο να μην αποθηκεύσετε κολλητά ένα λευκό ρούχο με ένα χρωματιστό καθώς η υγρασία μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

hanging clothes lot
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις