Ληστεία σε πάρκινγκ της Εθνικής Οδού: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι δύο της συμμορίας

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία σε πάρκινγκ της Εθνικής Οδού: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι δύο της συμμορίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστεία σε πάρκινγκ της Εθνικής Οδού: Ωρα 7 το βράδυ, κουρασμένοι από τα ταξίδι, σταμάτησαν για λίγα λεπτά σε πάρκινγκ, στο ύψος της Λαμίας

26.03.2023 | 09:22

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν, οι δύο από τους τέσσερις της συμμορίας ληστών, οι οποίοι επιφύλαξαν εφιαλτικές στιγμές σε γνωστό δικηγόρο και την οικογένειά του, σε μία στάση τους σε πάρκινγκ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, ενώ κατευθύνονταν από την Καβάλα στην Αθήνα, όπου διατηρεί γραφείο στο Κολωνάκι.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ωρα 7 το βράδυ, κουρασμένοι από τα ταξίδι, σταμάτησαν για λίγα λεπτά σε πάρκινγκ, στο ύψος της Λαμίας. Ο ίδιος έμεινε στο αυτοκίνητο στη θέση του οδηγού, ενώ η επιχειρηματίας σύζυγός του και ο γιος του κατέβηκαν να περπατήσουν για να ξεμουδιάσουν.

Ιδού πως περιγράφει η Αστυνομία την επίθεση για ληστεία:

«Ενα από τα μέλη της συμμορίας(σ.σ. Ρομά), εκμεταλλευόμενο την προσωρινή στάση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και την αποβίβαση δύο εκ των τριών επιβαινόντων, αιφνιδίασε τον οδηγό του οχήματος, άνοιξε την θύρα του συνοδηγού και αφαίρεσε μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό, δύο πολυτελή ρολόγια χειρός, χειροποίητα μανικετόκουμπα και διάφορα έγγραφα, με την συνολική αξία των αφαιρεθέντων να ανέρχεται στις 250.000 περίπου ευρώ. Ο οδηγός του οχήματος, εξήλθε από αυτό και επιχείρησε να αποσπάσει την αφαιρεθείσα τσάντα από τον δράστη, όμως αυτός τον απείλησε, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, κατάφερε να διατηρήσει στην κατοχή του τα κλοπιμαία, να υπερπηδήσει την διαχωριστική περίφραξη του Αυτοκινητοδρόμου και να διαφύγει μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του που τον ανέμεναν πλησίον του σημείου διάπραξης της ληστείας».

Η καταγγελία

Ο γνωστός δικηγόρος, που διατηρεί γραφεία στην Αθήνα (στην περιοχή του Κολωνακίου) και στην Καβάλα και εξειδικεύεται στο εταιρικό ποινικό δίκαιο, στο οικονομικό ποινικό δίκαιο και σε υποθέσεις, που αφορούν την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ έχει αναλάβει υποθέσεις που απασχόλησαν το πανελλήνιο στο πρόσφατο παρελθόν, κατάγγειλε αμέσως τη ληστεία στην Αστυνομία. Ολα είχαν διαδραματισθεί στις 9 Μαρτίου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, αξιοποίησαν τα στοιχεία, που είχαν στη διάθεσή τους κι έφθασαν στην ταυτοποίηση των τεσσάρων κακοποιών.

Και 2η ληστεία λίγο πριν συλληφθούν

Οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε, διέπραξαν στις 22 Μαρτίου, ενώ η Αστυνομία έμπαινε στα ίχνη τους και δεύτερη ένοπλη ληστεία σε πάρκινγκ, αυτή τη φορά ενός Σούπερ Μάρκετ. Στόχος τους και θύμα, αυτή τη φορά, οδηγός φορτηγού, ο οποίος, αποκαμωμένος, κοιμόταν στην καμπίνα του οχήματος.

Η Αστυνομία περιγράφει: «Τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-03-2023, σε περιοχή της Λαμίας, όπου σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης υποκαταστήματος σούπερ μάρκετ, τρία από τα μέλη της συμμορίας, δρώντας από κοινού, εισήλθαν στην καμπίνα και στην καρότσα Δ.Χ.Φ. αυτοκινήτου, την ώρα που ο οδηγός του οχήματος κοιμόταν σε αυτό και αρχικά αφαίρεσαν ένα άδειο τσαντάκι, ενώ όταν ο οδηγός εξήλθε του οχήματος, του επιτέθηκαν και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν επιπλέον το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του έγγραφα». Ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και για μία απόπειρα κλοπής, η Αστυνομία εντόπισε τους δύο Ρομά στη Λαμία, ενώ αναζητεί τους άλλους δύο.

Την προηγούμενη της σύλληψής τους είχαν πραγματοποιήσει και απόπειρα κλοπής. ΄Ηταν πρώτες πρωινές ώρες Απόπειρας κλοπής, τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-03-2023,όταν τρία από τα μέλη της συμμορίας λέει η Αστυνομία, παραβίασαν παράθυρο καταστήματος μίνι μάρκετ, εισήλθαν σε αυτό και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς ήχησε ο συναγερμός του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή. Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των μελών της συμμορίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ένδυσης και υπόδησης που φορούσαν κατά την τέλεση των εγκληματικών τους ενεργειών.

Exit mobile version