Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Βρυξέλλες: Ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης τα δίκτυα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Βρυξέλλες: Ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης τα δίκτυα

Μητσοτάκης Βρυξέλλες: Είμαστε στην κατάλληλη στιγμή για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, επισήμανε ο πρωθυπουργός

Σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Την εν λόγω παρέμβαση σχετικά με την ενέργεια έκανε ο πρωθυπουργός στη σύνοδο που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα -«η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης», όπως τα χαρακτήρισε- και η επένδυση σε αυτά.

Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για κοινό μέτωπο με Ιταλία και Πορτογαλία για την οικονομία

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή το πρωί, θα γίνει κοινή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Giorgia Meloni και της Πορτογαλίας Antonio Costa. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, ενόψει της συνόδου του Eurosummit.

Σημειώνεται, ότι ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να εξελιχθεί και στο επίπεδο των ηγετών (και όχι μόνο Eurogroup), να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις