Τα ταξίδια του προπονητή σε Ελλάδα και εξωτερικό με τις αθλήτριες

ΕΛΛΑΔΑ

Τα ταξίδια του προπονητή σε Ελλάδα και εξωτερικό με τις αθλήτριες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ο προπονητής κατηγορείται ότι από το 2009 προσέγγιζε κορίτσια να γραφτούν στη Σχολή

23.03.2023 | 09:09

Οσα έχουν διαδραματιστεί στα ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου συνόδευε τις αθλήτριες της σχολής του, του Τάε Κβο Ντο, ο 44χρονος προπονητής τους ο οποίος συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικα κορίτσια, ψάχνουν Αστυνομία και ο ανακριτής, που έχει αναλάβει τη σοβαρή υπόθεση. Οι Αστυνομικές Αρχές πιστεύουν από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, ότι τα κορίτσια από 12 έως 16 ετών, που υπέστησαν «με βάναυσο τρόπο, ΄όπως  ανακοινώθηκε τις γενετήσιες πράξεις, δεν είναι μόνο τα πέντε που έχουν καταθέσει ως τώρα στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, αλλά πολύ περισσότερα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πέρα από την προσπάθεια να πειστούν κι άλλα κορίτσια, αθλήτριες του Ταε Κβο Ντο, να καταθέσουν και να αποκαλύψουν την προσωπική τους περιπέτεια, ένα στοιχείο που συνηγορεί στον μεγάλο αριθμό είναι ότι όλα αυτά συνέβαιναν από το 2009! Για να αποκαλυφθεί πλήρως το εύρος της δράσης του και να καταθέσουν τα θύματα, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, ήδη γίνονται «φύλλο και φτερό» τα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης στοιχείων και φωτογραφιών του συλληφθέντα ΄προπονητή πολεμικών τεχνών. Πρόκειται για τρία  κινητά τηλέφωνα, δύο  tablet, τρία  laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης. Όλα τα πάρα πάνω που αναμένεται στη διάρκεια της κύριας ανάκρισης να αποκαλύψουν πολύ περισσότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Ανηλίκων,  στην οικία του,  στα οχήματα του συλληφθέντα καθώς και σε χώρο της σχολής, στην Ηλιούπολη.

Το σχέδιο

Ο προπονητής κατηγορείται ότι από το 2009 προσέγγιζε κορίτσια να γραφτούν στη Σχολή για παρακολούθηση πολεμικών τεχνών, αλλά στη συνέχεια εφάρμοζε συγκεκριμένο σχέδιο. Εκθείαζε, αναφέρουν αστυνομικές πηγές, τις ικανότητες στο άθλημα των κοριτσιών, που τον ενδιέφεραν και ξεκινούσε την προσπάθεια να τα πείθει να ακολουθήσουν το αγωνιστικό τμήμα της σχολής, να γίνουν δηλαδή, αθλήτριες, που θα επιδιώκουν διακρίσεις σε τουρνουά σε αγώνες, που διοργανώνονται τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Οι πέντε, πρώην αθλήτριες, που τώρα είναι ενήλικες, που αποφάσισαν να αποκαλύψουν τι συνέβαινε, μίλησαν για το παρελθόν, τουλάχιστον έως τα διαδραματισθέντα έως το 2020. Όμως, αστυνομικές πηγές εκφράζουν την υποψία και είναι προς διερεύνηση το τι συνέβαινε έως και πριν από ελάχιστες ημέρες, καθώς, όπως λένε, ο συγκεκριμένος εξακολουθούσε να προπονεί τμήματα παιδιών στις πολεμικές τέχνες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για την πολύκροτη υπόθεση, που δεν είναι, δυστυχώς, πρωτοφανής, αλλά πολύ  σοβαρή, εξέδωσε ανακοίνωση η Αστυνομία στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα πάρα κάτω: «Συνελήφθη, πρωινές ώρες, Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ημεδαπός ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος σε αθλητικό σύλλογο, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Προηγήθηκε έρευνα στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης από την οποία προέκυψε ότι ο ανωτέρω, τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και κατά κύριο λόγο ατομικές προπονήσεις μαζί του. Ακολούθως, προέβαινε είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε στην οικία του σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των ανήλικων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, απ’ όπου εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στα οχήματα του συλληφθέντα καθώς και σε χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα, δύο (2) tablet, τρία (3) laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

5 καταγγελίες ως τώρα

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι ο συλληφθείς έχει ενεργήσει με τον ανωτέρω τρόπο δράσης γενετήσιες πράξεις σε βάρος τουλάχιστον πέντε κοριτσιών, τα οποία πλέον έχουν ενηλικιωθεί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις».

Exit mobile version