Μακρόν: «Θα προτιμούσα να μην κάνω τη μεταρρύθμιση, αλλά είναι αναγκαία»

ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: «Θα προτιμούσα να μην κάνω τη μεταρρύθμιση, αλλά είναι αναγκαία»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Γαλλία συνταξιοδοτικό: Ο Εμανουέλ Μακρόν επιχειρεί να κατευνάσει τους Γάλλους για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση - προς το παρόν, χωρίς αποτέλεσμα.

22.03.2023 | 15:44

Την αναγκαιότητας ισχύος της επίμαχης μεταρρύθμισης του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος μέχρι το τέλος του έτους τόνισε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε. «Η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναγκαία, όχι γιατί αυτό αρέσει σε μένα, θα προτιμούσα να μην την κάνω», είπε χαρακτηριστικά ο Εμανουέλ Μακρόν, που είναι αντιμέτωπος με σοβαρές κινητοποιήσεις στο Παρίσι και σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ με ισχνή πλειοψηφία κατάφερε να περάσει τον «σκόπελο» των προτάσεων μομφής κατά της κυβέρνησής του στην γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο Γάλλος πρόεδρος, πάντως, δήλωσε στην συνέντευξή του πως θέλει την έναρξη της ισχύος της «μεταρρύθμισης» του συνταξιοδοτικού μέχρι το τέλος του έτους, «ώστε τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν». Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε έτοιμος «να επωμισθεί την αντιδημοφιλία» για να θέσει σε ισχύ την επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, εκφράζοντας και πάλι την εμπιστοσύνη του στην πρωθυπουργό, Ελίζαμπεθ Μπορν. «Εγώ δεν επιδιώκω την επανεκλογή μου (…), αλλά ανάμεσα στις βραχυπρόθεσμες δημοσκοπήσεις και το γενικό συμφέρον της χώρας, επιλέγω το γενικό συμφέρον της χώρας», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι «αν πρέπει να επωμισθώ σήμερα την αντιδημοφιλία, θα την επωμισθώ». «Έχει την εμπιστοσύνη μου για να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στην πρωθυπουργό να διευρύνει την πλειοψηφία στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Exit mobile version