Στη φυλακή η “διευθύντρια του ΣΔΟΕ” που εξαπατούσε ανέργους

ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή η “διευθύντρια του ΣΔΟΕ” που εξαπατούσε ανέργους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

"Παρέλαση" θυμάτων

22.03.2023 | 13:09

Σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, καταδίκασε το δικαστήριο 55χρονη, η οποία παριστάνοντας τη διετία 2020-2921 την «διευθύντρια του ΣΔΟΕ», έταζε διορισμούς σε ανέργους με το…αζημίωτο!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η γυναίκα, που είδε τα θύματά της να «παρελαύνουν» ενώπιον των δικαστών και να εξιστορούν το δράμα τους, καθώς είχαν δώσει βάση στα λεγόμενά της, πληρώνοντας από τις όποιες οικονομίες τους την «αμοιβή» της, μετά την ανακοίνωση της απόφασης πήρε το δρόμο για τη φυλακή. Κι αυτό, γιατί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης, αποφάσισε η ποινή που επιβλήθηκε να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι η 55χρονη, επικαλούμενη «υψηλές» διασυνδέσεις, ως «διευθύντρια του ΣΔΟΕ», υποσχόταν, με το αζημίωτο, στα θύματα, διορισμούς στην Εφορία. Η 55χρονη, κρίθηκε ένοχη για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε 18 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ύψος της απάτης σε χρήματα, προσδιορίστηκε στα 184.000 ευρώ. Εντόπιζε τα θύματά της μέσα από ευκαιριακές γνωριμίες και με «δέλεαρ» τον υποτιθέμενο διορισμό, η καταδικασθείσα, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά για «διαδικαστικά έξοδα» και προσωπική αμοιβή. Εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους – πολλοί εξ αυτών άνεργοι, δίχως τα τυπικά προσόντα για τη θέση που “έταζε” – προσέγγιζε και τους γονείς τους, ενώ σε μία μόνο περίπτωση φέρεται να απέσπασε από θύμα 60.000 ευρώ!!!

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ενδιαφερόμενος, που πλήρωσε αδρά την 55χρονη, διαπίστωσε ότι η υπόθεσή του δεν προχωράει, κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης και απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

“Παρέλαση” θυμάτων

Ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες με συνέπεια η 55χρονη να καταστεί κατηγορούμενη και να προφυλακιστεί, μετά την απολογία της στον ανακριτή. Ένα- ένα τα θύματα κατέθεσαν στο δικαστήριο περιγράφοντας την προσωπική τους περιπέτεια. Χαρακτηριστική, αναφέρει το ρεπορτάζ από τη δικαστική αίθουσα, ήταν η περίπτωση πρώην υπαλλήλου γραφείου τελετών, ο οποίος πείστηκε από τα λεγόμενα της κατηγορούμενης.Η ίδια απολογούμενη στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι ότι απλά, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετώπιζε, ζητούσε δανεικά και ότι σε κάποιες περιπτώσεις, όταν αυτό κατέστη δυνατό, επέστρεψε τα χρήματα.

Exit mobile version