Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψάχνουν σε Βορεια και Νότια προάστια τη συμμορία των χρηματοκιβωτίων
ΕΛΛΑΔΑ

Ψάχνουν σε Βορεια και Νότια προάστια τη συμμορία των χρηματοκιβωτίων

Πού έχει χτυπήσει

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» έχει εξελιχθεί η δράση συμμορίας διαρρηκτών, τα μέλη της οποίας στοχεύουν στην αρπαγή χρηματοκιβωτίων από πολυτελείς κατοικίες στα Βόρεια, αλλά και στα Νότια Προάστια της Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες ασφαλείας και των Βορείων και των Νοτίων Προαστίων, από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα, έχουν καταλήξει στο ότι κυνηγούν την ίδια συμμορία, η οποία κινείται με άνεση, διανύοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και στις δύο άκρες του Λεκανοπεδίου, ανάλογα με τον στόχο, κάθε φορά. Τελευταία «εμφάνιση» της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων, καταγράφεται ξημερώματα του Σαββάτου, όταν οι κακοποιοί, σαφέστατα μετά από προεργασία και παρακολούθηση, εισέβαλαν σε μονοκατοικία στην περιοχή του Διόνυσου.  Οι  δράστες, όπως το συνηθίζουν, αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου και αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα, εισέβαλαν στο εσωτερικό της κατοικίας  και έκαναν άνω κάτω όλα τα δωμάτια και τους βοηθητικούς χώρους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι εισβολείς, εντόπισαν σε διαφορετικά σημεία, τρία χρηματοκιβώτια, τα οποία παραβίασαν επί τόπου και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Ο 67χρονος ιδιοκτήτης, ο οποίος προχώρησε στην καταγγελία στην Αστυνομία, εξ αιτίας του σοκ, που υπέστη, όταν αντίκρισε το σπίτι,  δεν μπόρεσε να προσδιορίσει την αξία των κλοπιμαίων και αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Διονύσου.

Το ιστορικό της συμμορίας

Τον περασμένο μήνα, αναφέρουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, τα μέλη της ίδιας συμμορίας, «βρέθηκαν» στο εσωτερικό μονοκατοικίας στο Λαγονήσι. Ανέβηκαν στον 1ο όροφο μεζονέτας, και αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα, μπήκαν στο εσωτερικό. Έψαξαν με κάθε λεπτομέρεια όλους τους χώρους και εν τέλει σε ειδική κρύπτη, σε ντουλάπα της κατοικίας, βρήκαν 130.000 ευρώ και 40 χρυσές λίρες. Ομως η δράση τους δεν σταματά εδώ. Ο τρόπος δράσης τους, αυτό που η Αστυνομία ονομάζει moduς operandi οδηγεί τους αστυνομικούς, που ερευνούν,  στο συμπέρασμα ότι οι ίδιοι κακοποιοί,  εμπλέκονται σε δύο ακόμη εισβολές σε κατοικίες, στην Κηφισιά.

Η πρώτη διάρρηξη καταγράφηκε στο σπίτι Γάλλου επιχειρηματία στην οδό Λεβίδου. Οι διαρρήκτες, που φαίνεται να είναι σεσημασμένοι, απενεργοποίησαν τον συναγερμό, μπήκαν στη μονοκατοικία, και αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο αφαίρεσαν, χρήματα, κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας. Η δεύτερη κλοπή, έγινε σε διπλοκατοικία στην οδό Ρόδων. Δύο δράστες, όπως έχουν καταγραφεί από  εσωτερική κάμερα ασφαλείας, μπήκαν  στην οικία και αφαίρεσαν 2.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 70.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις