Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο «αστυνόμος», το «τροχαίο» και η «μίμος»
ΕΛΛΑΔΑ

Ο «αστυνόμος», το «τροχαίο» και η «μίμος»

Πώς μια εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε μητέρες

Ο «αστυνόμος», το «τροχαίο» και η «μίμος»… Τι κοινό έχουν, θα αναρωτηθείτε. Κι όμως, σ’ αυτές τις τρεις λέξεις-κλειδιά, στηρίχτηκαν, εν πολλοίς τα μέλη συμμοριών, που το μόνο τους μέλημα, μέσα από τον πανικό που σκόρπισαν, κατάφεραν να απομυζήσουν ανύποπτους πολίτες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και οι τρεις αυτές λέξεις, χρησιμοποιήθηκαν από πολυμελή συμμορία Βούλγαρων απατεώνων, για να αρπάξουν μετρητά και χρυσαφικά από ανύποπτα θύματα στην Ηπειρο. Χρησιμοποιήθηκαν οι λέξεις «αστυνόμος» και «τροχαίο». Συγκεκριμένα, Βούλγαροι εγκέφαλοι της συμμορίας, στο πλαίσιο της «βροχής» των τηλεφωνικών κλήσεων σε πολίτες στην Ήπειρο αυτή τη φορά, εξαπάτησαν μια μητέρα. Ήταν μία ηλικιωμένη, η οποία άκουσε στην άλλη άκρη της γραμμής, αυτόν που παρουσιαζόταν σαν «Αστυνόμος της Τροχαίας», να την πληροφορεί ότι –δήθεν- η κόρη της είχε προκαλέσει βαρύ τροχαίο δυστύχημα και ότι αντιμετώπιζε σοβαρό κίνδυνο να βρεθεί στη φυλακή.

Η γυναίκα, ακούγοντας όλα αυτά, έδειξε αρχικά μια δυσπιστία. Οι επαγγελματίες και οργανωμένοι δράστες της απάτης, είχαν και για αυτό τη «λύση». Εφεραν κοντά στο ακουστικό του τηλεφώνου συνεργό τους γυναίκα, η οποία με ταλέντο μίμου, έβαλε τα κλάματα και φώναζε στη «μητέρα» της, να δώσει τα χρήματα διαφορετικά θα πήγαινε φυλακή! Το ραντεβού κλείστηκε. Μέχρι να φθάσει η «εισπράκτορας» του κυκλώματος στο σπίτι, η ηλικιωμένη, τα έκανε όλα άνω κάτω, βρήκε 1300 ευρώ, βρήκε και κοσμήματα που είχε και τα παρέδωσε στη γυναίκα από τη Βουλγαρία. Μετά την καταγγελία, αλλά και τις καταγγελίες των υπολοίπων, που δέχθηκαν τα τηλεφωνήματα, η γυναίκα συνελήφθη και πάνω της βρέθηκαν τα χρήματα και τα κοσμήματα.

Ειδικές ομάδες αστυνομικών

Η Αστυνομία στη συνέχεια ξετυλίγει τα στάδια της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης: «Στο πλαίσιο καταγγελιών ότι άγνωστοι τηλεφωνούν σε πολίτες στα Ιωάννινα και επιχειρούν να τους εξαπατήσουν, συστάθηκαν ειδικές ομάδες αστυνομικών, οι οποίοι, αξιοποιώντας τις πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές που είχαν γίνει τα τηλεφωνήματα, κατάφεραν να εντοπίσουν – λόγω των κινήσεων και της εν γένει συμπεριφοράς της – την αλλοδαπή. Στο έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 1.300 ευρώ και χρυσαφικά, που, όπως προέκυψε, είχε αποσπάσει λίγο νωρίτερα από ηλικιωμένη, στην οποία και αποδόθηκαν στη συνέχεια».

«΄Ετσι», συνεχίζει η Αστυνομία, «από την περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, διακριβώθηκε η δομή και ο τρόπος δράσης της οργάνωσης, η οποία αποτελείται τουλάχιστον από 4 άτομα.

Αναλυτικότερα:

·Αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές κλήσεις σε σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις ανυποψίαστων – ηλικιωμένων κυρίως – πολιτών. Προσποιούμενοι στη συνέχεια τους αστυνομικούς, προσπαθούσαν να τους πείσουν ότι μέλος της οικογένειάς τους είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την αποφυγή των συνεπειών του νόμου.

Για να γίνονται περισσότερο αληθοφανείς, σε περίπτωση που αντιλαμβάνονταν ότι το υποψήφιο θύμα είχε κόρη, ανέθεταν σε έτερη αλλοδαπή να παριστάνει την κόρη τους, η οποία εκλιπαρούσε κλαίγοντας για βοήθεια.

·Ρόλο «εισπράκτορα» είχε η συλληφθείσα, η οποία θα παραλάμβανε τα χρήματα που θα εξασφάλιζε η οργάνωση από τους εξαπατηθέντες πολίτες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις