Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εισβολές σε σπίτια με «δόλωμα» τα…πλυμένα ρούχα
ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολές σε σπίτια με «δόλωμα» τα…πλυμένα ρούχα

Η λεία του ξεπερνάει τα 32.000 ευρώ.

Εισβολές σε σπίτια με «δόλωμα» τα…πλυμένα ρούχα στην ταράτσα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Άφωνοι έμεναν εδώ και αρκετό καιρό οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι καταγγελίες θυμάτων, ενοίκων διαμερισμάτων πολυκατοικιών, που είχε πέσει θύματα κλοπών, είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Ότι, δηλαδή, τους είχε χτυπήσει το κουδούνι, ξαφνικά, ένας νεαρής ηλικίας άνδρας, ο οποίος του έλεγε ότι «έπρεπε να μπει στο διαμέρισμα» προκειμένου να ψάξει για τα ρούχα, που δήθεν είχαν πέσει στη βεράντα τους, είτε από την ταράτσα είτε από τους πάνω ορόφους. Ανύποπτοι οι ένοικοι, άνοιγαν την πόρτα και άναβαν το «πράσινο φως» στον άγνωστό τους, για να … ψάξει και να διαπιστώσει ο ίδιος, αν πράγματι τα ρούχα, που είχε…απλώσει, είχαν πέσει στο δικό τους διαμέρισμα. Μόνο που ο 19χρονος Ρομά, όπως απεδείχθη από την έρευνα της Αστυνομίας, έψαχνε τεχνηέντως και στα δωμάτια των διαμερισμάτων γιατί αποκλειστικός του σκοπός ήταν να αφαιρέσει μετρητά, κοσμήματα και πιστωτικές κάρτες!

Οι ένοικοι αφού… κατευόδωναν τον νεαρό, επέστρεφαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος και μόνο τότε αντιλαμβάνονταν ότι έλειπαν χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

15 κλοπές, μία ληστεία

Από την πλευρά της η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι «η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης ατόμων, που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησε στην άμεση εξιχνίαση πλήθους κλοπών και μιας 11 ΜΗΝΕΣ Πρόκειται για 19χρονο ημεδαπό, που συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία».

Λέει ακόμη η Αστυνομία ότι η  δράση του εντοπίζεται σε περιοχές της Νεάπολης και των Συκεών, κατά το χρονικό διάστημα 12/02/2022 – 18/03/2023 και αφορά στη διάπραξη δεκαπέντε 15 κλοπών και μιας ληστείας, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Η ληστεία, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, διαπράχθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, όπου είχε τρυπώσει ο 19χρονος, όταν έγινε αντιληπτός από τον ένοικο.

Δέχθηκε χτυπήματα

Στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει και να συγκρατήσει τα κλοπιμαία, ο ένοικος δέχθηκε χτυπήματα από τον δράστη, ο οποίος, εν τέλει κατάφερε να διαφύγει. «Συγκεκριμένα»,  συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ  «ο προαναφερόμενος νεαρός, με την πρόφαση πτώσης ρουχισμού σε μπαλκόνια των υποψήφιων θυμάτων του, εισέρχονταν στα διαμερίσματά τους, απ’ όπου αφαιρούσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τραπεζικές κάρτες, προσωπικά είδη και αντικείμενα των παθόντων. Μάλιστα κάνοντας χρήση των προαναφερόμενων καρτών προχώρησε σε ανάληψη μετρητών, αλλά και σε ανέπαφες συναλλαγές».

Η λεία του ξεπερνάει τα 32.000 ευρώ. Σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Η δικογραφία που σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών, θα υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις