Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύνταγμα επεισόδια 16/3: «Πεδίο μάχης» το κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία για τα Τέμπη
ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα επεισόδια 16/3: «Πεδίο μάχης» το κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία για τα Τέμπη

Σύνταγμα επεισόδια 16/3: Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στο κέντρο

Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος ανάμεσα σε ομάδα διαδηλωτών και τις αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της πορείας χιλιάδων διαδηλωτών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Κάποιοι επιτέθηκαν με μολότοφ, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών. Η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Πανεπιστημίου όπου ομάδες κουκουλοφόρων επιδίδονται σε πετροπόλεμο με την αστυνομία. Οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους, έσπασαν φανάρια και επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα.

Έγινε και χρήση χειροβομβίδων κρότου- λάμψης στο ύψος της Πατησίων. Η πορεία διαλύθηκε, ωστόσο η ατμόσφαιρα στο κέντρο είναι αποπνικτική. Σημειώνεται ότι πριν από την έναρξη των συγκεντρώσεων και των πορειών η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε 6 προσαγωγές υπόπτων στις οδούς Καποδιστρίου και Πατησίων. Παράλληλα, η Τροχαία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενώ οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια» είναι κλειστοί.

Κουκουλοφόροι έσπασαν το αυτοκίνητο της ασφάλειας της Όλγας Γεροβασίλη

Κουκουλοφόροι που βρέθηκαν στη σημερινή πορεία έσπασαν με βαριοπούλα το συνοδευτικό αυτοκίνητο της ασφάλειας της Όλγας Γεροβασίλη στην οδό Ακαδημίας, ενώ τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που είναι στην ασφάλεια της πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Η Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε στη σημερινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Ο οδηγός με το συνοδευτικό αυτοκίνητο της ασφάλειάς της, χωρίς αστυνομικά διακριτικά, περίμενε στην οδό Ακαδημίας προκειμένου να παραλάβει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας της πορείας.

Ωστόσο, διαδηλωτές κατάλαβαν πως πρόκειται για αστυνομικό αυτοκίνητο συνοδείας και με βαριοπούλα έσπασαν τα τζάμια του οχήματος. Από τα θραύσματα των τζαμιών τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος είναι μέλος της ασφάλειας της Όλγας Γεροβασίλη .Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις