Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης Εξάρχεια: Ελεύθερος ο 17χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης Εξάρχεια: Ελεύθερος ο 17χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25

Βαρουφάκης Εξάρχεια: «Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 17χρονος που γρονθοκόπησε τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια. Ο 19χρονος, που επίσης είχε ταυτοποιηθεί για την επίθεση, θα μεταβεί την Παρασκευή, στις 13:00, στον ανακριτή, προκειμένου να καταθέσει. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων στα Εξάρχεια. Αρχικά εισέβαλαν στο εστιατόριο όπου βρισκόταν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και στη συνέχεια τον έβγαλαν έξω, όπου τον χτύπησαν, προκαλώντας κάταγμα στη μύτη και εκδορές σε όλο του το σώμα.

Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης σε βάρος του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πως όταν άκουσε τις φωνές τους είπε ότι θα έρθει μόνος του έξω:  «Βγήκα έξω, με έσπρωχνε και με χτυπούσε κι εγώ του είπα «προσπαθώ να σε τιμήσω, να ακούσω αυτά που θες και εσύ με χτυπάς;». Ο ίδιος χαρακτήρισε χειρουργικά τα χτυπήματα που δέχθηκε στη μύτη υποστηρίζοντας ότι από την ομάδα των ανθρώπων που τον χτύπησαν ακούστηκε η φράση «για να μάθεις να ψηφίζεις μνημόνια». Ο κ. Βαρουφάκης συμπλήρωσε: «Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου». Στην ερώτηση γιατί ήταν χωρίς αστυνομικούς, ο ίδιος απάντησε «νιώθω φυλακισμένος όταν πηγαίνω με αστυνομικούς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις