Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης Εξάρχεια: Προσήχθη 18χρονος για συμμετοχή στην επίθεση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης Εξάρχεια: Προσήχθη 18χρονος για συμμετοχή στην επίθεση

Βαρουφάκης Εξάρχεια: Ο 18χρονος έχει προσαχθεί και στο παρελθόν για επεισόδια

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγαν έναν 18χρονο πριν από λίγη ώρα στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση ξυλοδαρμού κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την Ανακρίτρια για τα στοιχεία που διαθέτουν και αναμένουν για το αν θα εκδοθεί ή όχι ένταλμα σύλληψης εις βάρος του 18χρονου, ή θα δώσει ανωμοτί κατάθεση. Ο 18χρονος έχει προσαχθεί και στο παρελθόν για επεισόδια. Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη συνελήφθη το Σάββατο ένας 17χρονος ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα άτομα που συμμετείχαν και αναζητούνται.

Σημειώνεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε σήμερα την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την επίθεση που δέχθηκε. Εμφανίστηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με εμφανή τα σημάδια από το κάταγμα που υπέστη στη μύτη και δήλωσε: «Είμαι καλά, έπρεπε να με δεις πριν 24 ώρες. Οι άνθρωποι στον Ευαγγελισμό έκαναν θαύματα. Η μύτη έχει σπάσει σε έξι σημεία», είπε, τονίζοντας εκ νέου: «Εγώ ευτυχώς αναρρώνω, σε αντίθεση με τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών».

Πώς περιέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης την επίθεση

Ο Γιάνης Βαρουφάκης περιέγραψε ότι ήταν επτά άτομα που μπήκαν στο εστιατόριο των Εξαρχειών: «Προφανώς ήθελαν σύρραξη. Εγώ βγήκα έξω, τους ακολούθησα, τους λέω θα έρθω να μου πείτε τι θέλετε. Ένας συγκεκριμένος, ο αρχηγός της συμμορίας, 2-27 ετών, με έσπρωχνε και με χτύπαγε. Τότε, δέχθηκα τις γροθιές και όταν έπεσα στο πάτωμα δέχθηκε και τις κλωτσιές, αλλά ήταν χειρουργικές ήταν μόνο στη μύτη». Στη συνέχεια, είπε: «Μετά από απαίτηση της συζύγου μου, μου έχει βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι και μου λέει ότι από εδώ και πέρα θα έχεις τους αστυνομικούς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις