Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φυλακισμένος πατέρας – Τέμπη: Εκδίδεται από την Τουρκία μετά από επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φυλακισμένος πατέρας – Τέμπη: Εκδίδεται από την Τουρκία μετά από επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου

Φυλακισμένος πατέρας - Τέμπη: Θα εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα

Στην έκδοση του πατέρα του 28χρονου μηχανοδηγού που έχασε την ζωή του στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη θα προχωρήσουν οι τουρκικές αρχές, έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Τούρκος υπουργός ενημέρωσε για την θετική ανταπόκριση των τουρκικών Αρχών στο αίτημα αυτό. Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική έκβαση του ανθρωπιστικού αιτήματος.

Το θέμα συζητήθηκε και κατά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του αδικοχαμένου οδηγού εξέτιε ποινή σε τουρκική φυλακή. Ο 28χρονος μηχανοδηγός Νίκος Ναλμπάντης, που σκοτώθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη, βρισκόταν ως επιβάτης στη μοιραία αμαξοστοιχία. Ο πατέρας του θα παραβρεθεί στην κηδεία του γιου του και θα εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα. Ο Νίκος Δένδιας «ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του για την θετική και άμεση απάντηση της Τουρκίας, μέσω ανάρτησης στο Twitter.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1635595652888395777

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις