Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 9χρονος Λαμία: Ποινή φυλάκισης στον κατηγορούμενο γιατρό για το θάνατο του ανήλικου το 2017
ΕΛΛΑΔΑ

9χρονος Λαμία: Ποινή φυλάκισης στον κατηγορούμενο γιατρό για το θάνατο του ανήλικου το 2017

9χρονος Λαμία: Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον συνταξιούχο -πλέον- γιατρό

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή στο γιατρό που χειρούργησε τον 9χρονο Δημήτρη το 2017 αποφάσισε το Τριμελές Πλημελειοδικείο Λαμίας. Όπως αναφέρει το LamiaReport.gr, ολοκληρώθηκε η δίκη για τον αδόκητο χαμό του 9χρονου, που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2017. Υπενθυμίζεται πως ο μικρός Δημήτρης είχε έρθει για διακοπές στο χωριό του στην Ανάβρα Φθιώτιδας και είχε ένα ατύχημα με το ποδήλατό του που αρχικά δεν προκάλεσε καμία ανησυχία.

Παρέμεινε τέσσερις μέρες στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου και εγχειρίστηκε από τον κατηγορούμενο γιατρό, πριν αποφασιστεί να διακομιστεί εσπευσμένα στο Αγλαΐα Κυριακού. Εκεί, μέσα σε λίγες ώρες άφησε την τελευταία του πνοή από περιτονίτιδα, συνεπεία ρήξης εντέρου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κάθισε χειρουργός του Νοσοκομείου Λαμίας που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί.

Η «δικαίωση» της μητέρας

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον γιατρό και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετη αναστολή αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία (2-1). Για την οικογένεια του αδικοχαμένου Δημήτρη, η κρίση του Δικαστηρίου θεωρείται δικαίωση στη μνήμη του. Η μητέρα του Δημήτρη μίλησε για τη δίκη, καταθέτοντας ότι θα αντέξει όσα δικαστήρια και αν γίνουν προκειμένου να τιμωρηθεί ο ένοχος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις