Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπαλάφας – Βαρουφάκης: Δεν τον χτύπησαν αγνοί αναρχικοί αλλά… χαφιέδες!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλάφας – Βαρουφάκης: Δεν τον χτύπησαν αγνοί αναρχικοί αλλά… χαφιέδες!

Μπαλάφας - Βαρουφάκης: Την ίδια ερμηνεία έδωσε και ο Γιάνης Βαρουφάκης

«Χαφιέδες» και όχι «αγνούς και κανονικούς αναρχικούς» χαρακτηρίζει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας τα άτομα που επιτέθηκαν στον Βαρουφάκη, μιλώντας στο Action24. «Θέλω να είμαι απόλυτος στα ζητήματα αυτών των προπηλακισμών. Εγώ τα θεωρώ χαφιεδισμούς και απαράδεκτα, καταδικαστέα έτσι κι αλλιώς. Δεν τα συζητάω διαχρονικά. Είναι έξω από την κουλτούρα μου, την αισθητική μου και τη φιλοσοφία μου. Οι οποιοδήποτε τραμπουκισμοί είναι καταδικαστέοι και είναι και ύποπτοι. Μην περιμένετε να βρείτε αναρχικούς αγνούς και κανονικούς πίσω από αυτό. Χαφιέδες ψάξτε να βρείτε», είπε στην τοποθέτησή του.

«Κύριε Μπαλάφα τι εννοείτε ήταν χαφιέδες και όχι αναρχικοί αυτοί που χτύπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη;» ρώτησαν οι παρουσιαστές. «Είναι σαφές. Πιστεύω ότι όλες αυτές οι ομάδες είναι χαφιεδωμένες και ύποπτες. Χαφιεδωμένες από διάφορα κέντρα», ήταν η απάντησή του, όπως φαίνεται στο βίντεο που ανήρτησε η «Ομάδα Αλήθειας».

Βαρουφάκης: Δεν ήταν αναρχικοί, παρακρατικοί ήταν

Την ίδια ερμηνεία έδωσε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από ομάδα νεαρών, έξω από το εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια. Σε ανάρτησή του δήλωνε ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν δεν ήταν αναρχικοί ή μέλη κάποιου κινήματος.

«Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει» σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης.

Θεοδωρικάκος: Ομάδα αναρχικών χτύπησε τον Βαρουφάκη, αυτή είναι η αλήθεια -Ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ

Ωστόσο, για την υπόθεση Βαρουφάκη φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί τρεις νεαροί αντιεξουσιαστές, που έχουν απασχολήσει με προσαγωγές και συλλήψεις σε επεισόδια και επιθέσεις σε αστυνομικούς, γνωστά άτομα στην πλατεία Εξαρχείων. Ο ένας εξ αυτών, ένας 17χρονος Έλληνας, κάτοικος Αμαρουσίου συνελήφθη από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, ενώ αναμένεται η σύλληψη και των άλλων δύο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο συλληφθείς κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 17χρονος ήταν αυτός που βιντεοσκοπούσε την σκηνή του ξυλοδαρμού του Γ. Βαρουφάκη, ενώ δεν αποκλείεται να είχε συμμετοχή και στα χτυπήματα που δέχθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Επί του θέματος, δήλωση με αιχμή έκανε μέσω του λογαριασμού στο Twitter o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με την επίθεση σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος έγραψε στο Twitter: «Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους…».

Επιμένει ο Βαρουφάκης: Αποπροσανατολιστική σπέκουλα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, με νέα ανάρτησή του, ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει αποπροσανατολιστική σπέκουλα, εννοώντας πιθανόν ότι διώξει την προσοχή από τους νεκρούς των Τεμπών. «Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα», έγραψε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις