Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου – Τέμπη: Νέες αποκαλύψεις για το φονικό δυστύχημα
ΕΛΛΑΔΑ

Σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου – Τέμπη: Νέες αποκαλύψεις για το φονικό δυστύχημα

Σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου - Τέμπη: Όσα είπε ο Γιώργος Ζήνδρος για τον 59χρονο κατηγορούμενο

Νέα στοιχεία και πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη. Ο σταθμάρχης Λάρισας, που έχει επωμιστεί και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη φονική σύγκρουση βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες. Ο έμπειρος σταθμάρχης Γιώργος Ζήνδρος, αποκάλυψε μιλώντας στο Star ότι το μοιραίο βράδυ μόλις έφτασε στο σταθμό της Λάρισας αντιλήφθηκε αμέσως πως ο 59χρονος συνάδελφός του είχε γυρισμένο το κλειδί στη σωστή θέση, μετά το δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου αποκάλυψε: «Για να το δω εγώ. Αυτός νόμιζε ότι δεν καταγραφόταν. Εγώ το είδα στην ευθεία κατευθείαν. Αλλά του είπα: «Εμένα κοροϊδεύεις;» του λέω. Νόμιζε ότι «πήδηξε» το τρένο απέναντι! Από ευθεία δεν «πηδάει» το τρένο απέναντι. Ήταν διαγώνιο από τον προαστιακό ξεχασμένο, από πριν που έλεγε: «Κάνε λίγο πίσω…» αυτές τις συνομιλίες που ακούγονται. Από κει ήταν γυρισμένο διαγώνιο για τον προαστιακό. Ξέχασε αυτή την τελευταία διαγώνιο να την επαναφέρει στην ευθεία, την επανέφερε μετά ότι ξέρεις «εγώ τα είχα ευθεία και έφυγε το τρένο κανονικά»».

Νέο βίντεο ντοκουμέντο πριν τη σύγκρουση

Λεπτομέρειες για τους χειρισμούς του σταθμάρχη της Λάρισας, τις επικοινωνίες που είχε με τον μηχανοδηγό του Intercity στις οποίες φαίνεται πως δεν μπορεί να τον καθοδηγήσει σωστά. Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το Star φαίνεται το εμπορικό τρένο να περνάει έξω από τη Λεπτοκυαριά. Το ρολόι έδειχνε 22:55. Περίπου είκοσι λεπτά μετά έγινε η σύγκρουση με το Intercity 62.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις