Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες: Συμμορία έκλεβε ανήλικους και ανέβαζε τις σκηνές τρόμου στο TikTok
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Συμμορία έκλεβε ανήλικους και ανέβαζε τις σκηνές τρόμου στο TikTok

Εξιχνιάστηκαν 24 ληστείες

Πάνω από τριάντα μαθητές και άλλα, νεαρής ηλικίας άτομα, ήρθαν αντιμέτωπα στις Δυτικές συνοικίες της Αττικής με τα μέλη σκληρής συμμορίας, που λήστευε ανήλικους και ενήλικες και στη συνέχει τα μέλη της με περίσσιο θράσος ανέβαζαν τις σκηνές των ληστειών με τα έντρομα θύματα στο Τικ Τοκ!!!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα θύματα, που αναγκάζονταν αφού είχαν χτυπηθεί να παραδώσουν στους δράστες κινητά τηλέφωνα, μετρητά, ρολόγια, ακόμη και τα ρούχα η τα παπούτσια τους, αν αυτά είχαν σημαντική αξία, ανέφεραν, μετά τον εφιάλτη που βίωναν στην Αστυνομία το ίδιο χαρακτηριστικό. Ότι, δηλαδή, ο εμφανιζόμενος ως αρχηγός της συμμορίας, στην οποία όπως απεδείχθη μετείχαν και τρεις ανήλικοι, έφερε δύο χαρακτηριστικά τατουάζ στο λαιμό και στο μάγουλο.

Με αυτά τα στοιχεία οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πετρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ξεκίνησαν τις έρευνες και μέσα από συνδυασμό πολλών άλλων στοιχείων, έφθασαν στην εξάρθρωση της συμμορίας, που χρησιμοποιούσε βία, μαχαίρι και κατσαβίδι. Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της συμμορίας, 19, 17, 16 χρόνων -ο ένας ανήλικος από το Μαρόκο- και ο κλεπταποδόχος με έδρα την Ομόνοια, στον οποίο πουλούσαν τα κλοπιμαία.

Σιδερογροθιές, μαχαίρια

Ενδεικτικά της αγριότητας των δραστών είναι και τα ευρήματα της αστυνομίας μετά από έρευνες στα σπίτια τους σε Δυτική Αττική και Αθήνα. Μεταξύ αυτών, τρεις  κουκούλες τύπου full face, αεροβόλο πιστόλι, μεταλλικό πιστόλι ρέπλικα με καψούλια, 6 μαχαίρια, δύο σιδερογροθιές. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος κυρίως ανήλικων σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Αυτές ήταν κυρίως η Πετρούπολη, το Περιστέρι, το Ίλιον, το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, αλλά έδρασαν και στο Μοσχάτο. Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Πλησίαζαν κυρίως ανήλικους

Ιδού πως περιγράφουν οι αστυνομικοί όσα υφίσταντο τα θύματα: «Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, προσέγγιζαν κυρίως ανήλικους ή άτομα νεαρής ηλικίας και με τη χρήση ή απειλή σωματικής βίας αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά κλπ. χρησιμοποιώντας μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μαχαίρια, κατσαβίδια κ.α.

Μέχρις στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 24 περιπτώσεις ληστειών και 2 αποπειρών ληστειών, οι οποίες διαπράχθηκαν σε βάρος κυρίως ανηλίκων, στις συνοικίες που προαναφέρθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται, καταλήγει η Αστυνομία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις