Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ποιο απορρυπαντικό πιάτων καθαρίζει καλύτερα: Υγρό, ταμπλέτες ή σκόνη;
PLUS

Ποιο απορρυπαντικό πιάτων καθαρίζει καλύτερα: Υγρό, ταμπλέτες ή σκόνη;

Ποιο απορρυπαντικό πιάτων καθαρίζει καλύτερα: Για αστραφτερά πιάτα!

Απορρυπαντικό υγρό, ταμπλέτες ή σκόνη για το πλυντήριο πιάτων; Ποιο καθαρίζει καλύτερα και απολυμαίνει τα πιάτα;

Υγρό

Θα διαπιστώσετε συχνά ότι τα υγρά απορρυπαντικά είναι η πιο προσιτή επιλογή από αυτές τις τρεις ποικιλίες. Υπάρχουν ορισμένα περιβαλλοντικά μειονεκτήματα: Συνήθως συσκευάζονται σε μεγάλα, ογκώδη πλαστικά μπουκάλια, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερα απόβλητα εάν δεν ανακυκλωθούν σωστά. Αυτά τα μπουκάλια είναι η πιο βαριά επιλογή από όλες τις μορφές απορρυπαντικού, καθώς είναι κυρίως νερό. Αυτό οδηγεί σε υψηλότερες εκπομπές κατά τη μεταφορά, και σε μειωμένο χώρο αποθήκευσης στην ντουλάπα καθαρισμού σας.

Ταμπλέτες

Αν ψάχνετε για ένα απορρυπαντικό που να είναι βολικό και χωρίς προβλήματα, οι ταμπλέτες είναι μια ασφαλής επιλογή. Οι ταμπλέτες έχουν προμετρημένα τα συστατικά καθαρισμού, ώστε δεν χύνονται πριν ξεκινήσετε τον κύκλο πλύσης, λέει η Vera Peterson, πρόεδρος της Molly Maid στο marthastewart.com. Οι ταμπλέτες είναι επίσης συμπαγείς, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες εκπομπές άνθρακα κατά τη μεταφορά τους.

Πολλές εταιρείες ενσωματώνουν γυαλιστικό και προϊόν κατά των αλάτων μαζί με το απορρυπαντικό πιάτων, οπότε με αυτή την έννοια έχετε 3 προϊόντα σε 1 σε μία κίνηση. Επιπλέον είναι συμπαγείς και είναι αρκετά μικρές για να τις αποθηκεύετε κάτω από τον νεροχύτη σας ή σε άλλη ασφαλή περιοχή στην κουζίνα σας. Αν και η μεταφορά τους μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα, έχουν πολλές συσκευασίες, κάτι που δεν είναι ιδανικό από περιβαλλοντική άποψη. Είναι επίσης πιο ακριβή επιλογή για το απορρυπαντικό πιάτων.

Σκόνη

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν τη σκόνη, καθώς είναι πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον χάρη στην ανακυκλώσιμη συσκευασία από χαρτόνι. είναι επίσης μια πιο προσιτή αγορά. Ωστόσο, το κουτί της σκόνης είναι πιο ογκώδες από τις αντίστοιχες συσκευασίες που έχουν οι ταμπλέτες, οπότε υπάρχουν υψηλότερες εκπομπές κατά τη μεταφορά. Επιπλέον, με την σκόνη, γίνεται μεγαλύτερη σπατάλη σε απορρυπαντικό επειδή δεν είναι προσμετρημένη όπως οι ταμπλέτες.

Ποιο είναι καλύτερο;

Παρόλο που τα απορρυπαντικά έχουν τις διαφορές τους, δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής. Ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψετε ποιο λειτουργεί καλύτερα στο μηχάνημά σας είναι να δείτε πώς αντιδρά με το νερό της περιοχής σας, αν είναι σκληρό ή μαλακό, και σε ποια θερμοκρασία. Ενδεχομένως να χρειάζεται να προσθέστε επιπλέον αποσκληρυντικό νερού. Φροντίστε να διαβάζετε πάντα την ετικέτα του απορρυπαντικού για τις συμβουλές της μάρκας σχετικά με το πώς να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σκόνη

Τα απορρυπαντικά σε σκόνη λειτουργούν καλύτερα με σκληρό νερό. Δεδομένου ότι αυτά τα απορρυπαντικά δεν διαλύονται καλά σε κρύο νερό, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το προϊόν σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Υγρό

Τα υγρά απορρυπαντικά λειτουργούν καλύτερα με μαλακό νερό και είναι συμβατά με ζεστό ή κρύο νερό.

Ταμπλέτες

Οι ταμπλέτες λειτουργούν ανάλογα από το αν περιέχουν το απορρυπαντικό σε σκόνη ή σε υγρή μορφή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις