Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διάλογος σταθμάρχη – μηχανοδηγού: Νέα στοιχεία για τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη
ΕΛΛΑΔΑ

Διάλογος σταθμάρχη – μηχανοδηγού: Νέα στοιχεία για τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη

Διάλογος σταθμάρχη - μηχανοδηγού: «Λάρισα ακούει;»

Την απελπισία του μηχανοδηγού του Intercity 62, ο οποίος ρωτούσε διαρκώς τον 59χρονο σταθμάρχη του Σ.Σ. Λάρισας αν έχει πάρει σωστή πορεία πριν τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, αποκάλυψε μάρτυρας στην κατάθεσή του στην υπηρεσία του, μετά την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους. Όπως αναφέρθηκε στην τηλεόραση του Open, ο μηχανοδηγός του Intercity 62 ρώτησε τουλάχιστον τρεις φορές τον σταθμάρχη στη Λάρισα αν έχει πάρει τη σωστή πορεία για το δρομολόγιό του, όπου τελικά πήρε μια εκνευρισμένη απάντηση από τον 59χρονο και συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Open, ο μηχανοδηγός ρωτάει «Λάρισα ακούει;» και ο σταθμάρχης δεν απαντά. Ο μηχανοδηγός επιμένει και ρωτάει για δεύτερη φορά, χωρίς να πάρει απάντηση από τον σταθμάρχη. Την τρίτη φορά ρώτησε «Λάρισα ακούει; Πάω καλά;», με τον σταθμάρχη να απαντά «αφού σου είπα. Νέους Πόρους» εκνευρισμένος. Βέβαια, ο σταθμάρχης δεν διευκρίνισε αν το Intercity 62 κινείται στην άνοδο ή στην κάθοδο τη μοιραία νύχτα της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου. Όλες αυτές οι συνομιλίες έχουν ζητηθεί και βρίσκονται στα χέρια της ανακρίτριας, αφού αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Πώς αποφεύχθηκε μεγαλύτερη τραγωδία

Παράλληλα, είναι αξιοσημείωτο ότι η τραγωδία στα Τέμπη θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη από αυτή με τους 57 νεκρούς. Όπως έγινε γνωστό πίσω από το εμπορικό τρένο που τελικά συγκρούστηκε με την επιβατική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, ακολουθούσε συρμός του προαστιακού με προορισμό τη Λάρισα ο οποίος μετέφερε 65 άτομα από τη Θεσσαλονίκη. Επειδή, όμως, υπήρξε καθυστέρηση στο δρομολόγιο, η σταθμάρχης Νέων Πόρων έδωσε εντολή ο συρμός του προαστιακού να περιμένει και να ξεκινήσει πρώτο το εμπορικό τρένο με τους δύο μηχανοδηγούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις