Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ενδοσχολική βία νομοσχέδιο: Επεισόδιο Κεραμέως – Σκουρλέτη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενδοσχολική βία νομοσχέδιο: Επεισόδιο Κεραμέως – Σκουρλέτη

Ενδοσχολική βία νομοσχέδιο: «Ο λαός σας δίνει προνόμια για να παίρνετε θέση, όχι να απέχετε»

Επεισόδιο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας. Το νομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – που ως γνωστόν απέχει από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες – είχε δηλώσει την αντίθεση του. Η υπουργός Παιδείας, επιχειρηματολογώντας, επεσήμανε ότι το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας δεν έχει «χρώμα», ούτε είναι θέμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, αλλά αγγίζει άπαντες. Κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που επιστρέφει το βράδυ σπίτι του και αναρωτιέται “θα είναι το παιδί μου ασφαλές;”».

«Κι εγώ σας ρωτώ» είπε απευθυνόμενη στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ η κα Κεραμέως: «Είστε βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, πληρώνεστε από τους φορολογούμενους κάθε μήνα, έχετε προνόμια, ασφάλεια, συνεργάτες. Γιατί τους έχετε όλους αυτούς; Για να παίρνετε θέση στα ζητήματα που φτάνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Να συμφωνείτε, να διαφωνείτε, να επιλέγετε παρών».

Στο σημείο αυτό ο Πάνος Σκουρλέτης φώναξε «ντροπή» ζητώντας από την υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει. Ο προεδρεύων κ. Μπούρας επιχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύματα. «Κύριε Σκουρλέτη, θα το διορθώσω εγώ, όλους μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν είναι θέμα να ανακαλέσει». Ο Π. Σκουρλέτης επέμεινε με την υπ. Παιδείας να προσθέτει: «Έχετε πάρει μια απόφαση ως κόμμα, η οποία είναι δική σας. Εγώ έχω δικαίωμα να λέω την άποψή μου. Θα μου κάνετε λογοκρισία; Θέλετε να μου υπαγορεύσετε τι θα πω;». Για να καταλήξει ζητώντας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις