Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τριαντόπουλος – Τέμπη: «51 σοροί έχουν παραδοθεί – Πετύχαμε τη γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριαντόπουλος – Τέμπη: «51 σοροί έχουν παραδοθεί – Πετύχαμε τη γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών»

Τριαντόπουλος - Τέμπη: «Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου»

Ευχόμενος δύναμη στους οικείους των θυμάτων, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στην επιχείρηση στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Όπως δήλωσε, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε το «συντομότερο δυνατόν» και αφορούσε απομάκρυνση όγκου συνολικού βάρους 2.000 τόνων. Πενήντα μια σοροί παραδόθηκαν στις οικογένειες των θυμάτων και απομένει να παραδοθούν άλλες τέσσερις, είπε ο κ. Τριαντόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Υπενθύμισε ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί δηλωθείσα αγνοούμενη, ενώ δεν έχει εμφανιστεί συγγενής για ταυτοποίηση σχετικά με τη σορό αγνώστων στοιχείων.

Ο υφυπουργός βρισκόταν από την Πέμπτη στον τόπο της τραγωδίας, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου. Στη συνέχεια δήλωσε: «Επικράτησε σύγχυση αναφορικά με τον αριθμό των σορών και επιχειρήσαμε πολλές φορές διασαφήνιση δρομολογώντας με την αρωγή των ειδικών την ενημέρωση των οικογενειών. Σε δύσκολες συνθήκες ειδικά για τους συγγενείς των θυμάτων κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός για αποκατάσταση του πεδίου, ενημέρωση οικογενειών και παράδοση των σορών. Στόχος ήταν να ολοκληρωθούν όσο πιο γρήγορα οι εργασίες- κι αυτό το πετύχαμε – με συντονισμό Περιφέρειας, αστυνομίας, πυροσβεστικής, ιδιωτών, ειδικών εμπειρογνωμόνων της ΕΛ. ΑΣ από την ομάδα εξακρίβωσης θυμάτων καταστροφών, ψυχολόγων και ειδικών του ΕΣΥ».

«Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου»

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος πρόσθεσε: «Ήταν η μεγαλύτερη σε εύρος και όγκο επιχείρηση συλλογής, μεταφοράς και αποκατάστασης του χώρου και αφορούσε 24 βαγόνια από τις δύο αμαξοστοιχίες συνολικού βάρους κοντά στις 2.000 τόνους. Συντρίμμια και βαγόνια έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο. Ήταν μια διαδικασία που χρειάστηκε την εργασία εκατοντάδων ανθρώπων. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου και επίσης των γραμμών όπως διαπίστωσε και ο υπουργός Γ. Γεραπετρίτης που μετέβη στην περιοχή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις