Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις – Τζίμα: Η ενόχληση του υπουργού και η απάντηση από την πλευρά Μαρινάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις – Τζίμα: Η ενόχληση του υπουργού και η απάντηση από την πλευρά Μαρινάκη

Άδωνις - Τζίμα: Μία ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Μία ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, για τη στάση των δημοσιογράφων -ειδικότερα μετά την τραγωδία στα Τέμπη- παραθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένα ονόματα. Πιο αναλυτικά, ο κ. Γεωργιάδης, στοιχοποίησε μέσα από ανάρτησή του στο Twitter τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Ράνια Τζίμα, θεωρώντας ότι επιτίθεται στην κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα άλλοι συνάδελφοί της -όπως ο Γ. Πρετεντέρης και η Κ. Παναγοπούλου- είναι αντικειμενικοί.

Συγκεκριμένα, ο Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε:

“Και για να σας το κάνω και λίγο πιο ξεκάθαρο, πώς κτίζουν την ιδεολογική τους ηγεμονία, αποθεώνουν σήμερα εδώ την κ. Ράνια Τζίμα πχ, επειδή επιτίθεται στην Κυβέρνηση, αλλά λοιδορούν όποιον συνάδελφο της έχει αντίθετη με την δική τους άποψη.Έτσι οι Αρης Πορτοσάλτε, ο Βασίλης Χιώτης ή ο Γιάννης Πρετεντέρης ή η Κατερίνα Παναγοπούλου, είναι όχι αντικειμενικοί και τους βρίζουν εδώ και παντού αλλά αν κάποιος δημοσιογράφος στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και τολμήσεις να το πεις, τότε είναι ντροπή σου που δεν σέβεσαι την ‘δημοσιογραφική’ τους ιδιότητα. Και εμείς πρέπει να το δεχόμαστε”.

Το σχόλιο διευθυντικού στελέχους της ALTER EGO

Η απάντηση στα όσα ανέφερε στην ανάρτησή του ο Αδωνις Γεωργιάδης, ήρθε από τον δημοσιογράφο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, διευθυντικό στέλεχος της ALTER EGO MEDIA, ο οποίος σε άρθρο του στην ιστοσελίδα in.gr, σημειώνει μεταξύ άλλων “ορισμένα πολιτικά στελέχη θεωρούν ότι ενημέρωση σημαίνει κατά βάση προβολή και διαφήμιση”.

“Πιστεύουν ότι ‘σωστή’ δημοσιογραφία είναι αυτή που τους εξυμνεί, ή που απλώς συμφωνεί με αυτά που πιστεύουν και τα αναπαράγει. Αδυνατούν να καταλάβουν τι σημαίνει ενημέρωση που σέβεται πραγματικά το κοινό”, γράφει. “Ενας υπουργός, για να δείξει πώς κατά τη γνώμη του “χτίζεται η ιδεολογική ηγεμονία” (ενν. της “άλλης πλευράς”), αποφάσισε να αναφερθεί στη διαφορετική αντιμετώπιση που κατά τη γνώμη του έχουν από το κοινό της “άλλης πλευράς” η Ράνια Τζίμα από τη μια και ο Γιάννης Πρετεντέρης και η Κατερίνα Παναγοπούλου από την άλλη”.

“Ενας υπουργός θεώρησε ότι μπορεί να κάνει με τρόπο έμμεσο (καθώς υποτίθεται ότι σχολιάζει τη στάση του κοινού “της άλλης πλευράς”), πλην σαφή (αφού αναφέρθηκε επώνυμα) υποδείξεις ως προς το ποιοι δημοσιογράφοι, του ίδιου ενημερωτικού ομίλου –του μεγαλύτερου ενημερωτικού ομίλου της χώρας για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους– κάνουν ή όχι καλά τη δουλειά τους, με βάση το κριτήριο του πώς στέκονται απέναντι στην κυβέρνηση. Μόνο που δεν αντιλαμβάνεται – ή δεν θέλει να αντιληφθεί – ότι οι μεγάλοι και σοβαροί ενημερωτικοί όμιλοι είναι στην πραγματικότητα πολυφωνικοί και ότι αυτό είναι που επιτρέπει στην ενημέρωση να είναι σοβαρή”, τονίζει ο δημοσιογράφος στο άρθρο του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις