Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Καραλής Κωνσταντινούπολη 2023: «Ασημένιος» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καραλής Κωνσταντινούπολη 2023: «Ασημένιος» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

«Ασημένιος» ο Εμμανουήλ Καραλής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο του «Μανόλο» σε μεγάλη διοργάνωση, ο οποίος «πέταξε» στα 5,80μ..  Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο της Εθνικής ομάδας, μετά το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο του Ανδρικόπουλου, και το καλύτερο φινάλε που θα μπορούσε να έχει το πρωτάθλημα για τους Έλληνες αθλητές. Ο 23χρονος μπήκε στον αγώνα με έγκυρο άλμα στα 5,40μ., πέρασε με την δεύτερη τα 5,60μ. και με την πρώτη τα 5,70μ., αλλά και τα 5,80μ., μπαίνοντας σε τροχιά μεταλλίων.

Ο Καραλής το 2018 ήταν πέμπτος στο Παγκόσμιο κλειστού του Μπέρμιγχαμ, το 2019 τέταρτος στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Γλασκόβης και το 2021 τέταρτος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Το σημερινό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στο επί κοντώ Ανδρών, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιππίδη το 2017 στο Βελιγράδι.

Συγκινημένος ο Καραλής γονάτισε για να φιλήσει το ταρτάν μετά την κατάκτηση του μεταλλίου

Ο Εμμανουήλ Καραλής μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, γονάτισε και φίλησε τον αγωνιστικό χώρο στο «Ατακόι Αρένα». Μετά από την εξασφάλιση του μεταλλίου πήρε την ελληνική σημαία, τυλίχτηκε με αυτή, και εν συνεχεία έσκυψε για να φιλήσει το ταρτάν! Εν συνεχεία αποθεώθηκε από τους Έλληνες που ήταν στην εξέδρα ανάμεσα στους οποίους η οικογένεια του αλλά και ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κέρδισε νωρίτερα το χρυσό μετάλλιο στο μήκος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις