Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κώστας Μπακογιάννης: Απειλητική επιστολή με σφαίρα εστάλη στον Δήμαρχο Αθηναίων
ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Μπακογιάννης: Απειλητική επιστολή με σφαίρα εστάλη στον Δήμαρχο Αθηναίων

Κώστας Μπακογιάννης: Οι Αρχές αναζητούν τους εγκέφαλους που κρύβονται πίσω από την επιστολή

Αναστάτωση το μεσημέρι της Πέμπτης στο δημαρχείο Αθηνών. Νοσηροί εγκέφαλοι απέστειλαν ταχυδρομικά φάκελο στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στον οποίο είχαν τοποθετήσει κείμενο με υβριστικό περιεχόμενο, αλλά και μια σφαίρα των 45mm!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Τον η τους νοσηρούς εγκέφαλους, που βρίσκονται πίσω από την αποστολή του φακέλου αναζητά η Αστυνομία με βάση τα στοιχεία που της παραδόθηκαν από το γραφείο του Δημάρχου. Κι αν το απειλητικό περιεχόμενο, όσο αυτό μένει στα λόγια, θα μπορούσε απλά να ήταν κατακριτέο, το δεύτερο στοιχείο της υπόθεσης, που ερευνάται, είναι ανατριχιαστικό. Συνειρμικά- κι αυτός ήταν ο στόχος του αποστολέα- φέρνει στο νου τη δολοφονία του πατέρα του, Παύλου Μπακογιάννη. Με σφαίρες των 45 mm, από τα δύο 45άρια, που είχαν στη κατοχή τους οι τρομοκράτες της 17Ν, πυροβόλησαν και σκότωσαν το πρωινό της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 τον αείμνηστο δημοσιογράφο και πολιτικό, την ώρα που έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου στεγαζόταν το γραφείο του, στην οδό Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Παρελήφθη από την Κρατική Ασφάλεια

Με την αποκάλυψη του ύποπτου φακέλου, προκλήθηκε αναστάτωση  το μεσημέρι το μεσημέρι της Πέμπτης,  στο Δημαρχείο Αθηνών. Αυτό συνέβη όταν ο φάκελος, παρελήφθη από τους αρμόδιους υπάλληλους μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία και κρίθηκε ως ύποπτο αντικείμενο, καθώς αντελήφθησαν το μεταλλικό περιεχόμενό του. Ο φάκελος μεγέθους Α4, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας,  δεν έφερε στοιχεία αποστολέα και όταν αποσφραγίστηκε, εντοπίστηκε στο εσωτερικό του  ένα δακτυλογραφημένο κείμενο από άγνωστο δράστη, που απευθυνόταν στον  Δήμαρχο με απειλητικό περιεχόμενο και μία σφαίρα των 45 mm προσαρμοσμένη σε ένα χαρτόνι.

Η σφαίρα

Στο σημείο κλήθηκε αμέσως  η Αστυνομία και σύντομα έφθασαν επί τόπου αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι παρέλαβαν τον φάκελο, αφού πρώτα ελέγχθηκε από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο φάκελος παρελήφθη με την υπόλοιπη αλληλογραφία από το Κέντρο Διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. Αθηνών, επί της Λ. Κωνσταντινουπόλεως, στον Κολωνό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ότι «ουδέν επιθυμεί σχετικά με το απειλητικό περιεχόμενο του φακέλου».

Τα πειστήρια στη Δ.Ε.Ε

Ωστόσο, τα πειστήρια, όπως ήταν υποχρεωμένη η Αστυνομία, κατασχέθηκαν και αποστέλλονται στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών(Δ.Ε.Ε), για τη διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών –συγκριτικών εξετάσεων. Η έρευνα επεκτείνεται και στα ΕΛ.ΤΑ της Κωνσταντινουπόλεως, απ όπου ο αρμόδιος για την αλληλογραφία υπάλληλος του γραφείου του Δημάρχου, παρέλαβε τον φάκελο. Καθώς παρόμοιοι φάκελοι, ακόμη και με περιεχόμενο σφαίρες, διαφόρων διαμετρημάτων, έχουν σταλεί και στο παρελθόν σε πολιτικά πρόσωπα και άλλα Δημόσια Πρόσωπα, με τη συγκριτική ανάλυση θα επιχειρηθεί να γίνει γνωστό αν ο τελευταίος φάκελος έχει σχέση με τους προηγούμενους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις