Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός το Σαββατοκύριακο – Μαρουσάκης: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός το Σαββατοκύριακο – Μαρουσάκης: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός το Σαββατοκύριακο - Μαρουσάκης: Ξεκινάει νέο κύμα κακοκαιρίας

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, o καιρός χαλάει περισσότερο από το βράδυ και στη συνέχεια, καθώς φαίνεται να έρχεται ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα δώσει πολλές βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα βουνά, πτώση της θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο.

«Ξεκινάει ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από τα πιο νότια τμήματα της Ιταλίας και θα κινηθεί ανατολικά και βορειοανατολικά και θα δώσει αύριο ένα πέρασμα από ισχυρές βροχές και καταιγίδες για τα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα», είπε ο κ. Μαρουσάκης, προσθέτοντας ότι εξαίρεση από τα ισχυρά φαινόμενα θα είναι τα ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Την Κυριακή το σκηνικό παραμένει ίδιο, με τον καιρό να παραμένει άστατο.

Ο καιρός το Σάββατο 4/3
  • Νεφώσεις με βροχές στα δυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1400 μέτρα).
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός την Κυριακή 5/3
  • Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1400 μέτρα).
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις