Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αναγνώριση θυμάτων Τέμπη: «Οι συγγενείς δεν θα δουν ανθρώπους που δεν ζουν πια”
ΕΛΛΑΔΑ

Αναγνώριση θυμάτων Τέμπη: «Οι συγγενείς δεν θα δουν ανθρώπους που δεν ζουν πια”

Αναγνώριση θυμάτων Τέμπη: «Η απόφαση είναι να μην δουν συγγενείς ανθρώπους που δεν ζουν πια»

«Η απόφαση είναι να μην δουν συγγενείς ανθρώπους που δεν ζουν πια», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αναφερόμενη στο δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των θυμάτων από τη σφοδρή και πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Η κ. Γκάγκα τόνισε πως το σύστημα υγείας λειτούργησε πάρα πολύ καλά και τόνισε πως σε κάθε νοσοκομείο που παρέλαβε τραυματίες, όλο το προσωπικό -ακόμη και όσοι δεν είχαν εφημερίες- έσπευσε προκειμένου να βοηθήσει. Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά και στους ανθρώπους που έδωσαν αίμα.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, έξι άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι πολύωρη και γίνεται σε συνεργασία με το Εγκληματολογικό της Αστυνομίας. Είναι τραυματικό για τους συγγενείς, ήμασταν χθες όλη μέρα μαζί τους. Περιμένουμε σήμερα τα αποτελέσματα για την ταυτοποίηση. Η απόφαση είναι να μην δουν οι συγγενείς, να μην έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους», δήλωσε μιλώντας στον Σκάι.

«Η ταυτοποίηση θα γίνεται μέσω DNA, εάν έχουμε κάποιον νεκρό, καλό είναι να τον θυμόμαστε γερό και καλά, αυτή να είναι η εικόνα που έχουμε από αυτόν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις