Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2023 Gov – αίτηση: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, τα κριτήρια επιλογής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2023 Gov – αίτηση: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, τα κριτήρια επιλογής

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2023 Gov - αίτηση: Εντός των επόμενων ημερών ο οδηγός

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης ηλεκτρικού με ηλιακό θερμοσίφωνα. Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευτεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο οδηγός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα». Τα νοικοκυριά που επιθυμούν να αλλάξουν τον ηλεκτρικό με ηλιακό θερμοσίφωνα και να ανακυκλώσουν το παλιό μοντέλο, θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη διεύθυνση «allazothermosifona.gov.gr». Προϋπόθεση για την είσοδο τους θα είναι το ξεκλείδωμα της εισόδου στην πλατφόρμα με τον κωδικό του taxisnet.

Η δράση θα είναι ύψους 100 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014 – 2021. Θα επιδοτεί μέχρι και 60% το κόστος απόκτησης ηλιακού θερμοσίφωνα. Προϋπόθεση θα είναι η ανακύκλωση του ηλεκτρικού, κάτι το οποίο θα αναλάβει να κάνει με την αποψίλωση του από την κατοικία ο πωλητής, το κατάστημα δηλαδή από όπου ο συμμετέχων στο πρόγραμμα θα αγοράσει τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Η επιδότηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι κλιμακωτή με βάση το εισόδημα και θα δίνεται με voucher. Το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» θα λειτουργήσει στα πρότυπα του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων:

  • ΑΜΕΑ 31%
  • Μονογονεϊκές οικογένειες 31%
  • Εξαρτώμενα μέλη 38%

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις