Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παππάς καταδίκη: Έντονη διαμάχη ενόψει εκλογών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς καταδίκη: Έντονη διαμάχη ενόψει εκλογών

Παππάς καταδίκη:"Ναι, υπάρχουν όντως δικασταί εις τας Αθήνας"

Η ομόφωνη καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο -και μάλιστα στην ανώτατη ποινή των δύο ετών με αναστολή- για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών προκάλεσε έντονη διαμάχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου. Το Ειδικό Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή στον Νίκο Παππά, καθώς τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Στον Χρήστο Καλογρίτσα επέβαλε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Και οι δύο, Nίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, καταδικάστηκαν για τις παρασκηνιακές ενέργειες που τους αποδίδονται κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016, προκειμένου ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας να αποκτήσει κανάλι επιρροής ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς, μέσω των συνηγόρων του, δήλωσε πως δεν ζητεί να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, καθώς δεν νιώθει ένοχος. Οι δικηγόροι του, πάντως, ανακοίνωσαν πως θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όπως ήταν φυσικό, η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για έναν από τους κορυφαίους υπουργούς και τον πλέον στενό συνεργάτη τού τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πυροδότησε αντιπαραθέσεις στον δημόσιο διάλογο.

ΝΔ: Ναι, υπάρχουν όντως δικασταί εις τας Αθήνας

Η ΝΔ πέρασε στην επίθεση και σχολίασε την απόφαση με τα λόγια του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Χρησιμοποιώντας την ατάκα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, «ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας, και το φως της δημοκρατίας για άλλη μια φορά νίκησε το σκοτάδι», η ΝΔ σχολίασε: «Ναι. Υπάρχουν όντως δικασταί εις τας Αθήνας. Και καταδίκασαν ομόφωνα τον συνεργάτη σας. Ομόφωνα και αμετάκλητα ένοχος ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για παράβαση καθήκοντος».

Στην ανάρτησή της, δε, στο Twitter, η ΝΔ προσθέτει: «Ομόφωνα 13 δικαστές έκριναν ένοχο τον κ. Παππά για παράβαση καθήκοντος. Θα αναλάβει ο κ. Τσίπρας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί; Θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά;».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις