Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρωσικό Προξενείο Θεσσαλονίκη: Βίντεο από τη στιγμή που άνδρας αφήνει το ύποπτο δέμα
ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσικό Προξενείο Θεσσαλονίκη: Βίντεο από τη στιγμή που άνδρας αφήνει το ύποπτο δέμα

Ρωσικό Προξενείο Θεσσαλονίκη: Τελικά οι αρχές στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη - Δείτε οπτικοακουστικό υλικό από την στιγμή της έκρηξης

Κάμερα ασφαλείας σε παρακείμενο κτίριο «έπιασε» τη στιγμή που ένας άνδρας άφησε έξω από το ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο τελικά αποδείχτηκε ότι είχε απλώς κομμάτια κρέατος ή κατά άλλες πληροφορίες, σουβλάκια. Στο βίντεο που δημοσίευσε στο makthes.gr ο άντρας, που φορά μαύρη ζακέτα, καπέλο και τζιν, φαίνεται να πλησιάζει στη είσοδο του κτιρίου στην οδό Δημοσθένους. Αμέσως αφήνει τη σακούλα που κρατούσε σε δεξί χέρι και συνεχίζει προς την λεωφόρο Νίκης. Σε επόμενο βίντεο φαίνεται η ελεγχόμενη έκρηξη στο δέμα από την ομάδα του ΤΕΕΜ. Όπως αποδείχθηκε το δέμα είχε μέσα κομμάτια κρέας και την επιγραφή «ρωσικός κόσμος».

Τι συνέβη στο προξενείο

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές ύστερα από εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου μπροστά στο Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη. Ύστερα από επιχείρηση των ΤΕΕΜ, εξουδετερώθηκε το ύποπτο αντικείμενο, που βρισκόταν μέσα σε μαύρη σακούλα, με ελεγχόμενη έκρηξη. Ο άνδρας που το άφησε μπροστά στο προξενείο και άρχισε να τρέχει, αναζητείται από την ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κέντρο επιχειρήσεως της Άμεσης Δράσης, ενημερώθηκε, νωρίς το απόγευμα, για μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών, που άφησε κάποιος περαστικός και αμέσως δόθηκε εντολή για αποκλεισμό του χώρου.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, όπου και διεξήχθη η σχετική επιχείρηση, ενώ η κυκλοφορία διεκόπη για πεζούς και οχήματα, στην οδό Δημοσθένους και στην οδό Μητροπόλεως, στο ύψος του Προξενείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύποπτο αντικείμενο εντόπισε ο αστυνομικός  στο Προξενείο. Για την ελεγχόμενη έκρηξη ακολουθήθηκε πιστά το πρωτόκολλο εκκένωσης και ελέγχου.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εκκένωσαν τους δρόμους, από πεζούς και οχήματα, στους δρόμους πέριξ του προξενείου, και ζήτησαν να απομακρυνθουν οι εργαζόμενοι των κοντινών καταστημάτων. Αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονταν επί ποδός για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ενώ σταθμός του ΕΚΑΒ βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Υπενθυμίζεται πως χθες, 24 Φεβρουαρίου, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Όπως διαπιστώθηκε μετά την ελεγχόμενη έκρηξη, στη μαύρη σακούλα δεν υπήρχε εκρηκτική ύλη ή εκρηκτικός μηχανισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σακούλα περιείχε δύο… πιτόγυρα από γνωστό ψητοπωλείο της Θεσσαλονίκης και είχε υπογραφή «ρωσικός κόσμος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις