Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Δαδακαρίδης – Μπουλάς: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 9 χρόνια από το θάνατο του ηθοποιού
LIFESTYLE

Δαδακαρίδης – Μπουλάς: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 9 χρόνια από το θάνατο του ηθοποιού

Δαδακαρίδης - Μπουλάς: «Εννιά χρόνια φίλε...»

Συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια από τον θάνατο του Σάκη Μπουλά. Ήταν 21 Φεβρουαρίου του 2014, όταν έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός, σε ηλικία 60 ετών, έπειτα από μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Ο θάνατός του προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση και όσα χρόνια κι αν περάσουν, δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί.  Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο οποίος ήταν φίλος και στενός συνεργάτης του ηθοποιού έκανε μια ανάρτηση για να τον τιμήσει. Συγκεκριμένα, ανάρτησε μια φωτογραφία του Σάκη Μπουλά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και κάτω από αυτή έγραψε έναν στίχο από το τραγούδι «Φλασάκι»: «Κι ένα παιδί που μοναχό το δρόμο του γυρεύει… εννιά χρόνια φίλε…».

Ο Σάκης Μπουλάς είχε δηλώσει σε συνέντευξη πως όταν ήταν μικρός, οι γονείς του ήθελαν να γίνει δικηγόρος, εξαιτίας της άνεσης που παρουσίαζε στον λόγο. Ωστόσο, αυτός διάλεξε το τραγούδι και την υποκριτική. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του διαδρομή τη δεκαετία του ‘70 από τα εναλλακτικά μουσικά στέκια. Μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, δημιούργησαν το πρώτο μουσικό καφενείο στη χώρα μας, με το όνομα «Σούσουρο», χρησιμοποιώντας τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα δρώμενα.

Τα πρώτα βήματα του Σάκη Μπουλά στον κινηματογράφο & την τηλεόραση

Το 1976 είχε την πρώτη του επαφή με τον κινηματογράφο, ως αφηγητής στο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Συμεών Καπετανάκη «Αρκάδι 1866» κι ένα χρόνο αργότερα πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση, στην κωμική σειρά της ΕΡΤ «Μια υπέροχη γλωσσού», σε σκηνοθεσία Μήτσου Λυγίζου και σενάριο Δημήτρη Ψαθά. Στο θέατρο δεν πρόλαβε να παίξει, γιατί, όπως έλεγε χαριτολογώντας, «θα το κάνω όταν μεγαλώσω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις